Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 15:03

Εθελοντικές εξορμήσεις καθαριότητας στην Καλαμάτα

Εθελοντικές εξορμήσεις καθαριότητας στην Καλαμάτα

Εθελοντικές εξορμήσεις καθαριότητας και φροντίδας του κοινόχρηστου χώρου από συλλόγους και άλλους φορείς πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, χθες Κυριακή, στο πλαίσιο της δράσης «Let's do it Greece».

Οι εθελοντές, τους οποίους συνέδραμε ο Δήμος Καλαμάτας παρέχοντάς τους πλαστικές σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης, προέβησαν σε καθαρισμούς ως εξής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί:

Η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και ο Σύλλογος Μικρασιατών στον Κορδία και τις εκβολές του Νέδοντα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροχώματος «Ποσειδών» στον εθνικό δρόμο μπροστά από το εργοστάσιο του Καρέλια και στον κόμβο. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Πάρκο και στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας στην παραλία της περιοχής. Η Δημοτική Κοινότητα Βέργας στο αλσύλλιο του Αλμυρού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δημιοβίτισσα» σε κοινόχρηστους χώρους στο Ελαιοχώρι και τα Περιβολάκια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας» στην περιοχή του. Ο οργανισμός «Θάλπος» στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο. Η Τοπικές Κοινότητες Μικρομάνης, Αριοχωρίου και Λεΐκων σε κοινόχρηστους χώρους των χωριών. Ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ» στο Πάρκο του Λιμενικού Καλαμάτας. Τέλος, σύλλογοι στους οποίους έχουν παραχωρηθεί βαγόνια του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας καθάρισαν την περιοχή του Πάρκου.