Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 09:04

6 "πράσινα σημεία" για εναπόθεση κλαδιών στην Καλαμάτα (βίντεο)

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία των 6 Πράσινων Σημείων του Δήμου Καλαμάτας, μέσα στην πόλη, για τα κλαδέματα.

Τα σημεία αυτά είναι στο Ανατολικό και στο Δυτικό Κέντρο, στο νέο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Φυτώριο, στο ΒΙΟΠΑ και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Τη λειτουργία του σημείου στο Ανατολικό Κέντρο (παλιό στρατόπεδο - ευθεία πάνω από τον Αγιο Δημήτριο Αρκάδων, στο λαχανόκηπο) έδειξαν, χθες το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος και ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης.

Είναι χώροι 115 τ.μ. όπου οι δημότες θα αφήνουν τα κλαδέματά τους, και συνεργείο με θρυμματιστή θα τα θρυμματίζει.

«Στόχος μας είναι να ομορφύνουμε την πόλη. Να ξέρουν οι δημότες πού θα πάνε τα κλαδέματα», παρατήρησε ο κ. Αδαμόπουλος. Ενημέρωσε ότι η σχέση τελικού προϊόντος με κλαδέματα είναι 1 προς 6.

Ο Γ. Λιοντήρης στάθηκε στην αξία του οργανικού υλικού, που πρέπει να κατανοηθεί από τους δημότες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και δικά τους μικρά οικιακά θρυμματιστικά. Επεσήμανε πως όλα τα κλαριά από τα εκατομμύρια ελαιόδεντρα της Μεσσηνίας πρέπει να θρυμματίζονται και να μένουν στο χορτάρι, για τον εμπλουτισμό του εδάφους. Ανέφερε, επίσης, το οργανικό υλικό που πρέπει να μένει στους κήπους - και σημείωσε ότι στόχος είναι το υλικό που θα θρυμματίζεται, μετά την κομποστοποίηση από το δήμο, να επιστρέφει στους κήπους από τους οποίους προήλθε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Σε ερώτηση για το θέμα του καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων, ενόψει του καλοκαιριού, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα, ο Γ. Αδαμόπουλος απάντησε ότι «δημότες έχουν αρχίσει και καθαρίζουν τα οικόπεδά τους».

Για τα δημοτικά οικόπεδα που πρέπει να καθαριστούν, είπε ότι «μετά το Πάσχα με τους 8μηνίτες που έρχονται θα καθαρίσουμε και τα δικά μας οικόπεδα». Παραδέχτηκε πως «έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες με τους εργολάβους», αλλά εκτίμησε ότι «Μεγάλη Δευτέρα - Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην πόλη». 

Για τα χορτάρια που έχουν θεριέψει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμάτας, απάντησε ότι δεν ξέρει αν θα προλάβουν να τα κόψουν πριν το Πάσχα, αλλά ανέφερε πως μετά το Πάσχα αυτό θα γίνει σίγουρα.

 

Γ.Σ.