Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 07:52

Η πρώτη φωλιά καρέτα καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο 

Γράφτηκε από την

 

Την πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εντόπισαν κατά την πρωινή τους περιπολία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, μπροστά από την τοποθεσία Βουνάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 2 εβδομάδες, δεκάδες εθελοντές, Ελληνες και ξένοι, έχουν καταφθάσει στις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας για να προστατέψουν τις θαλάσσιες χελώνες μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων πεδίου του Συλλόγου. Στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα πιο εκτεταμένα αμμοθινικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα, φιλοξενούνται κάθε χρόνο πάνω από 100 εθελοντές. 

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται μάλιστα έκκληση ώστε για την προστασία της περιοχής: «Ας περιορίσουμε την χρήση των οχημάτων μας στους δρόμους και όχι στις παραλίες, ας μην πετάμε τα απορρίμματά μας έξω από τους ειδικούς κάδους, ας μην ανάβουμε φωτιές μέσα στο δάσος και στην παραλία. Επίσης σημαντικό είναι να μην αφήνουμε τα έπιπλα θαλάσσης μας και άλλα σταθερά αντικείμενα όταν απομακρυνόμαστε από την παραλία την νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα περιορίζεται περαιτέρω ο διαθέσιμος χώρος για την ωοτοκία του προστατευόμενου είδους Caretta Caretta».