Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 21:21

Διαμαρτύρεται η Μικρομάνη για τα ακαθάριστα ποτάμια

Γράφτηκε από τον

 

Διαμαρτύρεται η Μικρομάνη, καθώς κινδυνεύει να πνιγεί από τον ποταμό Αρι. Και αυτό γιατί, παρότι έχουν γίνει μέχρι τώρα 3 εργολαβίες, το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί στα όρια του χωριού. Η τοπική κοινωνία σημειώνει και την ανάγκη καθαρισμού της Λιγδούς.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος παρατήρησε πως “έχουν γίνει 3 εργολαβίες, πάμε για την τέταρτη και ο Αρις δεν έχει καθαριστεί στα όρια της Μικρομάνης, από τη συμβολή του με τον Ξερίλα (στα όρια της Σπερχογείας) μέχρι τις πηγές του”. Μας ενημέρωσε δε ότι έστειλε έγγραφο και είχε συνάντηση με τη μελετήτρια - μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την 4η εργολαβία, που ετοιμάζουν με ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων του χωριού, ο κ. Κουτσουρόπουλος είπε πως “η Μικρομάνη θα πλημμυρίσει, όπως πλημμύρισε τον περσινό Σεπτέμβριο. Πότε θα καθαριστεί ο Αρις; Δε θα προλάβουμε το φετινό χειμώνα”.

Σημείωσε ότι “στις προηγούμενες εργολαβίες του Αρι έγινε καλή δουλειά, όπου έγινε δουλειά με τρακλάιν. Και αυτό το μηχάνημα θα πρέπει να προβλεφθεί και στην επόμενη εργολαβία”.

Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι “εργασίες καθαρισμού θα πρέπει να γίνουν και στη Λιγδού, για να προστατευτούν από την πλημμύρα τα κτήματα της αγκινάρας και το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας”.

Γ.Σ.