Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 08:28

Σε 20 ημέρες η 2η ανάρτηση της μελέτης της Κηπούπολης 

Σε 20 ημέρες η 2η ανάρτηση της μελέτης της Κηπούπολης 

 

 

Η δεύτερη ανάρτηση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης θα πραγματοποιηθεί σε 20 ημέρες περίπου, ενώ δημοπρατήσεις έργων για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2017.

Αυτά ανακοινώθηκαν από το δήμο, μετά την προχθεσινή συνάντηση του δημάρχου Π. Νίκα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη στην Τρίπολη.

Στην ίδια ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι το αργότερο εντός 10 ημερών θα υπογραφεί το συμφωνητικό για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων.

Για τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

- Για τα σχολεία: Η πρόσκληση για την υπαγωγή σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σχολικών κτηρίων θα επαναληφθεί μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει χρηματοδότηση για το Δημοτικό Σχολείο Αριος και το πρώην Πολυκλαδικό. Αντίστοιχη πρόσκληση, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή παιδικού σταθμού στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είναι γνωστό πότε θα εκδοθεί.

- Για το δρόμο προς την Ανω Βέργα: Η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, που υπεβλήθη στις 30 Οκτωβρίου, για χρηματοδότηση της παράκαμψης της Βέργας από το “Arosa” προς την Ανω Βέργα, βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.

- Για τα πεζοδρόμια σε Ασπρόχωμα και Λακωνικής και τον κόμβο στο “Φωτεινή”: Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, σε 15 ημέρες περίπου, όταν θα είναι έτοιμη η αναγκαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.

- Για τα πολεοδομικά: Οι αποφάσεις για τις μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής που σχετίζονται με τον περιφερειακό, αποστέλλονται στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Καλαμάτας.

- Για την ύδρευση: Σχετικά με την αιτούμενη από τη ΔΕΥΑΚ χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ/ΕΣΠΑ για την κατασκευή του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του δήμου, δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις.