Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 10:13

Στον εισαγγελέα για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Γράφτηκε από τον
Στον εισαγγελέα για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

 

Καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι από την περιοχή της Καλλιρρόης, αναφέροντας πως έγιναν εργασίες από την εταιρεία για τη δημιουργία του εργοστασίου απορριμμάτων χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Για την καταγγελία τους αυτή ενημέρωσαν και τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τις αρμόδιες υπηρεσίες πολεοδομίας και περιβάλλοντος και προτίθενται να ενημερώσουν και τον αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Χαρακτηριστικά καταγγέλλουν ότι “στον ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, έγιναν εργασίες κατεδάφισης υπαρχόντων κτισμάτων και λοιπές εργασίες (καθαρισμός χώρου και εκρίζωση ελαιοδέντρων) χωρίς την απαραίτητη πολεοδομική αδειοδότηση”.

Για την τεκμηρίωση της καταγγελίας τους επισυνάπτουν και φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται τα κατεδαφισθέντα -χωρίς πολεοδομική άδεια- κτίσματα πριν την κατεδάφισή τους και φωτογραφίες χωρίς αυτά. Ακόμα, παρατηρούν πως “με τα υλικά κατεδάφισης (απόβλητα ΑΕΕΚ) έγινε μπάζωμα χώρου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την εθνική οδό Τσακώνα - Καλό Νερό και ο οποίος πιθανότατα βρίσκεται μέσα στη ζώνη απαλλοτρίωσης, σε ύψος και όγκο πολύ μεγαλύτερο αυτού που επιτρέπεται. Δηλαδή, έγινε μεταφορά και εναπόθεση υλικών κατεδάφισης και λοιπών υλικών σε μη αδειοδοτημένο χώρο. Η παράνομη αυτή εναπόθεση έχει σαν αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος, με ενδεχόμενο κίνδυνο τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και ταυτόχρονα δημιούργησε διαταραχή του γεωφυσικού της εν λόγω περιοχής”.

Την καταγγελία έκαναν ο Δημήτρης Καπόπουλος ως εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου πολιτιστικών συλλόγων χωριών Δήμου Οιχαλίας, ο Χρήστος Κυριακόπουλος ως πρόεδρος του Πολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλλιρρόης και η Σοφία Πάσουλα, ιδιοκτήτρια ελαιοπερίβολου στην περιοχή.

Γ.Σ.


NEWSLETTER