Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 09:37

Ανησυχητικά μηνύματα για αντιπυρική περίοδο στην περιοχή της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανησυχητικά μηνύματα για αντιπυρική περίοδο στην περιοχή της Καλαμάτας

 

Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά για τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην περιοχή της Καλαμάτας, καθώς μέχρι τώρα έχει σημειώσει αρνητική πρωτιά στη χώρα.

Τους τρεις περασμένους μήνες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας είχε 300 συμβάντα πυρκαγιών και ήταν πρώτη σε όλη την Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά επεσήμανε ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος, χθες, κατά τη  διασπορά των πυροσβεστικών οχημάτων του δήμου στα χωριά και σε επικίνδυνες περιοχές.

“Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη, τα μηνύματα τα έχουμε πάρει ήδη”, είπε ο διοικητής και σημείωσε: “Μέσα σε 3 μήνες (Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη) έχουμε 300 συμβάντα. Αυτό μας δείχνει ότι η χρονιά είναι δύσκολη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πρώτη σε συμβάντα στην Ελλάδα σαν υπηρεσία. Αυτό μας δίνει μια μεγαλύτερη ευθύνη. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε όπως και πέρυσι, θα καταφέρουμε να πάμε καλά”.

Σε ερώτησή μας αν υπάρχει εξήγηση γι’ αυτή την αρνητική εικόνα, απάντησε: “Συγκεκριμένη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε. Περισσότερο ότι οι άνθρωποι είναι αμελείς. Τώρα και με τον κορονοϊό ακόμα περισσότερο, επειδή είχαν πολύ ελεύθερο χρόνο, πήγαιναν στα χωράφια τους κι έβαζαν ανεξέλεγκτα φωτιά να κάψουν τα κλαδιά τους κοντά σε λόγγους, κοντά σε οτιδήποτε άλλο επικίνδυνο. Και γι’ αυτό είχαμε όλα αυτά τα θέματα. Οχι όμως ότι δεν τα έχουμε, απλώς τα είχαμε σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό. Οι συνθήκες είναι δύσκολες φέτος”.


NEWSLETTER