Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 09:27

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο μόλο του “Πανελληνίου”.

Δύτες περισυνέλεξαν μεταλλικά αντικείμενα, λάστιχα, σχοινιά και αρκετά σκουπίδια διαφόρων ειδών.
Στην περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν δύτες από το Kalamata Dive Center και οι Ναυτικοί Αθλητικοί Σύλλογοι Αίολος και ΝΟΚ. Για την επιτυχή διοργάνωση της δράσης συνέδραμαν ο Δήμος Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.
Διατέθηκαν, επίσης, στους παρευρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αναφορικά με περιστατικά ρύπανσης της θάλασσας.
Στο χώρο του καθαρισμού, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που παρακολούθησε μέρος της δράσης, επεσήμανε ότι “ο εθελοντισμός μάς δείχνει το δρόμο και αυτό ακολουθούμε”. Διαβεβαίωσε τον λιμενάρχη Καλαμάτας ότι “θα είμαστε δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες και θα στηρίζουμε με τον τρόπο μας”.
Ο λιμενάρχης Καλαμάτας Νίκος Γιαννουλάτος στάθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί, να προσέλθει στο Λιμεναρχείο και να καταχωρηθεί σε τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης, ώστε να βοηθήσει σε κάποιο περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης.
“Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας”, επεσήμανε ο λιμενάρχης.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος είπε ότι “η ισχύς της χώρας μας είναι η θάλασσά της και έχουμε υποχρέωση να την κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο”.