Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 22:11

Re:think: Νέο εργαστήριο κομποστοποίησης και διανομής παραδοσιακών σπόρων

Γράφτηκε από την

 

Με νέο εργαστήριο κομποστοποίησης και διανομή παραδοσιακών σπόρων ξεκινά τις εργασίες του το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης “Re:think” (από την Καλαμάτα), στα Βριλήσσια.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, ο Δήμος Βριλησσίων, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος “Βριλησσός” και η ομάδα του “Re:think” εγκαθιστούν τον 4ο συνοικιακό κομποστοποιητή. 

Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης “ReThink” στο Δήμο Βριλησσίων αποτελεί ένα αστικό και συλλογικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από τους κατοίκους, οι οποίοι μετατρέπονται από παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος).

Στο Δήμο Βριλησσίων ήδη έχουν τοποθετηθεί 3 κομποστοποιητές που ήδη λειτουργούν στις εξής περιοχές: Πάρκο Θεοδωράκη (ΤΥΠΕΤ), Πάρκο Ρεματιάς, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων και ήδη το συλλογικά παραγόμενο compost έχει πιστοποιηθεί ως άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό από τον Ελληνικό Αγροτικό Οργανισμό Δήμητρα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα). Νέα θέση συνοικιακού κομποστοποιητή έχει προκαθοριστεί στο Πάρκο Ελευθερίας, με τη φροντίδα επαγγελματιών της περιοχής. Στόχος είναι το Δίκτυο να διευρυνθεί σε όλο το Δήμο Βριλησσίων.