Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 21:57

Πρόγραμμα για επιπτώσεις κλιματικής κρίσης σε περιβάλλον και πολιτισμό

Πρόγραμμα για επιπτώσεις κλιματικής κρίσης σε περιβάλλον και πολιτισμό

 

Με ανακοίνωσή του το ΙΕΚ “Ορίζων” γνωστοποιεί τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Πρόκειται για το 1ο πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην επαφή των εκπαιδευομένων με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική  αλλαγή και την επίδραση στον πολιτισμό, και να τον προσεγγίσουν μέσα από ένα ευρύ, σύγχρονο, θεωρητικό, επιστημονικό και τεχνολογικό πλαίσιο. 

Απευθύνεται σε εν ενεργεία επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της διαχείρισης και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επαγγελματίες κλάδων των θεωρητικών και θετικών επιστημών που επιθυμούν επιμόρφωση, και διερευνούν να συνδυάσουν το επάγγελμά τους με τον χώρο του πολιτισμού. Προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς φοιτητές καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να γνωρίσει τον ξεχωριστό, σύγχρονο κόσμο των Τεχνολογιών για τον Πολιτισμό. 

Στο πρόγραμμα συμπράττουν το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δήμος Καλαμάτας και το ΙΕΚ Ορίζων - Εκπαιδευτήρια Μπουγά”. 

Οι εγγραφές για το πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει, ενώ πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σύνδεσμο:  

https://www.iek-orizon.gr/seminar/klimatiki-allagi-perivallon-politismos  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς στην "Ε": «Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον πολιτισμό»