Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 08:34

Ζυμώσεις για νέο διοικητή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ζυμώσεις για νέο διοικητή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Την Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα που οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους οπότε θ' αρχίσουν και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για τον εκλεκτό.

Ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος είναι ένας από τους διεκδικητές και ο μόνος μέχρι τώρα ο οποίος έχει γίνει γνωστό ότι κατέθεσε αίτηση για τη θέση προκειμένου να ολοκληρώσει, όπως δηλώνει, το έργο του.

Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ανανέωση της θητείας του αφού -αν και αξιολογήθηκε θετικά πριν ένα χρόνο από το υπουργείο Υγείας- πρέπει να υποβάλει και πάλι αίτηση, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι για θέση διοικητή. Επειδή λοιπόν η θητεία του δεν ανανεώθηκε, λήγει το Δεκέμβριο, όπως και για όλους τους διοικητές νοσοκομείων της χώρας.

Ετσι οι κατά τόπους αρμόδιες ΥΠΕ έβγαλαν τις σχετικές προκηρύξεις, ώστε οι διαδικασίες να τελειώσουν στους σωστούς χρόνους και να μην υπάρξει διοικητικό κενό στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πάντως η τελική αξιολόγηση θα γίνει από το υπουργείο Υγείας όπου και θα διαβιβαστούν οι αιτήσεις των υποψήφιων διοικητών, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αρκετοί και μάλιστα κάποιοι εκτός Μεσσηνίας, ενώ ο χρόνος που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν έχει ακόμα γίνει γνωστός. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER