Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 08:58

Καβγάς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον διευθυντή της Χειρουργικής στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Καβγάς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον διευθυντή της Χειρουργικής στην Κυπαρισσία

Αγρια κόντρα και έντονη λεκτική αντιπαράθεση με βαριές κουβέντες είχαν χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος  με τον διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Καλοφωλιά, με αφορμή τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου από αυτό της Κυπαρισσίας και τις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Για τρομοκράτηση του κόσμου της Τριφυλίας από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο ο κ. Καλοφωλιάς και κάλεσε τον πρόεδρο της να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο, ενώ από την άλλη συμπαιγνία με τον υπουργό Πολλάκη καταλόγισε στους γιατρούς ο κ. Γιαννάκος μιλώντας για γιατρούς που παίζουν τα πολιτικά παιχνίδια του κ. Πολλάκη και της κυβέρνησης.

Η αρχή έγινε κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων που γινόταν παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, όταν ζήτησε να παρέμβει ο κ. Καλοφωλιάς χωρίς όμως να του δίνεται ο λόγος, καθώς του ζητήθηκε να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα στο τέλος της συνέλευσης. Ωστόσο παρεμβαίνοντας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι τρομοκρατεί τον κόσμο: «Το θέμα» είπε χαρακτηριστικά «αφορά τον τόπο, που έχει κατατρομοκρατηθεί από  τις ενέργειες του κ. Γιαννάκου, από δηλώσεις που έχει κάνει ψευδείς, με κείμενα που έχει διαβάσει αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει». Και συνεχίζοντας ανέφερε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο: «Εχετε τρομοκρατήσει την περιοχή. Να εξηγήσει στον κόσμο της Τριφυλίας γιατί τον τρομοκράτησε, με ένα κείμενο που διάβασε αλλά δεν κατανόησε, και από εκεί και μετά έβγαλε ό,τι έχει μέσα του». 

Δεύτερο κύκλο αντιπαράθεσης είχαν με την λήξη της γενική συνέλευσης, με εκατέρωθεν λεκτικές βολές. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Γιαννάκος σημείωσε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα μια λαθεμένη εντύπωση, πίστευα ότι οι γιατροί μετακινήθηκαν με δυσμενή μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Σήμερα διαπίστωσα ότι οι γιατροί είναι μέσα στην συμπαιγνία με τον κ. Πολλάκη και μετακινήθηκαν οικειοθελώς. Πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση πώς γιατροί χειρουργοί ενός νοσοκομείου αφήνουν το νοσοκομείο ουσιαστικά χωρίς χειρουργικό τομέα, μόνο και μόνο για να παίξουν τα πολιτικά παιχνίδια του κ. Πολλάκη και της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα προξενεί μεγάλη εντύπωση και εκφεύγει κάθε ιατρικής δεοντολογίας να παίρνουμε τους ασθενείς από την περιοχή της Μεσσηνίας και ως πειραματόζωα να τους πηγαίνουμε στη Ζάκυνθο να τους χειρουργούμε, στα χειρουργεία τα οποία  είναι επικίνδυνα στην λειτουργία τους γιατί η ίδια η επιτροπή που όρισε ο κ. Πολλάκης και το υπουργείο Υγείας ορίζει ότι ακόμη δεν έχουνε τελειώσει τα πορίσματα και οι έρευνες για την τοξικότητα της κεντρικής παροχής των ιατρικών αερίων στα χειρουργεία της Ζακύνθου. Πραγματικά εξεπλάγην σήμερα όταν ο γιατρός, ο διευθυντής εδώ του νοσοκομείου, υπερασπιζόταν το υπουργείο και τις ενέργειές του να χειρουργεί με μεταφερόμενους γιατρούς, προσωπικό, υλικά αλλά και μεταφερόμενους ασθενείς στην Ζάκυνθο. Πραγματικά είναι ασύλληπτο».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER