Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 11:08

Οικοδομική άδεια για νέο όροφο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

 

Η Πολεοδομία Καλαμάτας ενέκρινε την οικοδομική άδεια για την προσθήκη επιπλέον ορόφου στο Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Πρόκειται για τον όροφο που τη μελέτη χρηματοδότησε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και θα στεγάσει την Ουρολογική Κλινική και ένα νευροχειρουργικό και αγγειοχειρουργικό τμήμα.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου "εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 17/10/2018 (σ.σ. χθες) από το Πολεοδομικό Γραφείο Καλαμάτας η έγκριση δόμησης για την προσθήκη του ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και τη δημιουργία έτσι δύο νέων ιατρικών τμημάτων". Και επισημαίνει ότι "πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη ενός σημαντικότατου έργου που έρχεται να υπηρετήσει το μεγάλο στρατηγικό στόχο, το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής κοινωνίας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και να αποκτήσει πραγματικά τον υγειονομικό ρόλο που του αξίζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια δόμησης πέρα από την προσθήκη του ορόφου περιλαμβάνει και την αρχική αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε μια δυναμική τροχιά και αυτό δεν πρέπει να ανακοπεί. Ηδη το χωροταξικό πρόβλημα καθημερινά αρχίζει να γίνεται έντονο. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ενημερωμένη και βλέπει πολύ θετικά την επέκτασή του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου για τη δωρεά του να μας καλύψει το κόστος αυτής της μελέτης αλλά και τους συνεργάτες μου της Τεχνικής Υπηρεσίας".