Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:45

Θεόδωρος Καρούτζος: “Aπόλυτα αξιόπιστες ιατρικές εξετάσεις εγγυάται η Αffidea”

Γράφτηκε από την

Η αξιοπιστία, η τεχνογνωσία και η πρωτοπορία που εγγυάται το όνομα Affidea, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρέχεται όλο το φάσμα των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων, καθιστούν την Affidea υπεύθυνη και ασφαλή επιλογή για όλους τους εξεταζόμενους, αλλά και τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη τόσο για δημόσιους όσο και για ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς.

Με αφορμή την ανώτατη διάκριση της Affidea για την ασφάλεια των ασθενών της, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καρούτζος μας αναλύει πώς η Affidea θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της κι εξηγεί πως αποστολή της αποτελεί η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

- Η Affidea τιμήθηκε πρόσφατα με 5 αστέρια για την προστασία των ασθενών της και την ποιότητα των υπηρεσιών της. Θα θέλαμε το σχόλιο σας για τη σημαντική
αυτή βράβευση.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη βράβευση αυτή από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση πανευρωπαϊκά καθώς και τη μοναδική που λαμβάνεται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για την ασφάλεια των ασθενών από πλευράς ακτινοπροστασίας, αλλά και για την υψηλή ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών μας.

Η σημασία της βράβευσης είναι τεράστια, αν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται για τον μοναδικό όμιλο διαγνωστικών κέντρων στην Ελλάδα που κατατάσσεται μεταξύ των 85 βραβευμένων με 5 αστέρια νοσοκομείων της Ευρώπης, στη λίστα EuroSafe Imaging Stars. Η προσπάθεια των έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών μας ανταμείβεται και ομολογουμένως η διασφάλιση της χαμηλότερης δόσης

ακτινοβολίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τους εξεταζομένους μας. Και αυτό γιατί το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι
στους ανθρώπους μας και στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται, είναι ισχυρό και αυτή η ευθύνη μας καθοδηγεί καθημερινά.


- Το Κέντρο σας διαθέτει τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία συμβάλλοντας στην έγκαιρη πρόληψη και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των ασθενών.

Πράγματι επενδύουμε διαρκώς στον εξοπλισμό του Κέντρου μας με την τελευταία λέξη της τεχνολογικής προόδου. Εγκαταστήσαμε και λειτουργούμε πολυτομικό αξονικό τομογράφο 64 τομών με τον οποίο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως αξονική στεφανιογραφία και αξονικές αγγειογραφίες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικός τομογράφος 1.5 Tesla συμμετέχει στο MRΙ Excellence πρόγραμμα της Affidea με στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας εικόνας σε λιγότερο χρόνο εξέτασης, για την άμεση εξυπηρέτηση του εξεταζόμενου. Εξετάσεις όπως μαγνητική τομογραφία, μαγνητική αγγειογραφία, μαγνητική πυελογραφία, μαγνητική μαστών, πολυπαραμετρική μαγνητική προστάτη, πολυπαραμετρική μαγνητική εγκεφάλου εκτελούνται με ειδική επεξεργασία εικόνων CAD προκειμένου για πιο αξιόπιστες και ακριβείς διαγνώσεις.

Τεράστιας σημασίας εξίσου επένδυση σε τεχνολογία είναι ο υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος και ο τελευταίου τύπου υπερηχοτομογράφος δίνοντας τη δυνατότητα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων όλων των οργάνων του σώματος, triplex αγγείων και ελαστογραφίας. Το Κέντρο είναι ακόμη εξοπλισμένο με οστεοπυκνόμετρο μεθόδου διπλής ενεργειακής δέσμης εξασφαλίζοντας υψηλής ακρίβειας οστικές μετρήσεις και διαγνώσεις οστεοπόρωσης.

Ένα υπερσύγχρονο Εργαστήριο Βιοπαθολογίας συμπληρώνει τις διαγνωστικές υπηρεσίες προσφέροντας άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα στους εξεταζομένους μας. Μια άλλη καινοτομία του κέντρου μας -σημαντική για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που φοβάται τις βελόνες- είναι η ανώδυνη αιμοληψία.

Η αποστολή μας στην Affidea είναι να κάνουμε την υγειονομική περίθαλψη καλύτερη για όλους. Οι ασθενείς αποτελούν προτεραιότητα για εμάς και προσπαθούμε πάντοτε να παρέχουμε πιο ακριβείς διαγνώσεις με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Μέσω των ψηφιακών δυνατοτήτων μας, της τεχνολογίας αιχμής και της δέσμευσής μας για την κλινική αριστεία, η Affidea εξακολουθεί να αποτελεί τον προτιμώμενο φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

- Ποιες θεωρείτε εγγυήσεις ποιότητας για τον επισκέπτη εξεταζόμενο;

Το γεγονός ότι εξασφαλίζουμε τις πλέον εξελιγμένες και αξιόπιστες διαγνωστικές εξετάσεις προς όφελος των εξεταζομένων μας παρέχοντας εξατομικευμένη φροντίδα με σεβασμό στο πρόβλημα υγείας τους. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία. Προτάσσουμε την ασφάλεια του εξεταζόμενου ως προτεραιότητα.

Έχουμε βραβευθεί από διεθνή ιδρύματα για την ποιότητα των προδιαγραφών μας και είμαστε αναγνωρισμένοι για το ισχυρό ιστορικό των επιτυχιών μας στη βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψη και την παροχή υπηρεσιών υγείας κορυφαίας ποιότητας για τους ασθενείς, τους γιατρούς και τα εθνικά συστήματα υγείας.

Χαρακτηριστική απόδειξη περί ποιότητας υπηρεσιών του Κέντρου μας στην Καλαμάτα είναι η Πιστοποίηση ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 και η Διαπίστευση ISO 15189:2012.

- Τι σημαίνει η Affidea για εσάς;

Το όνομα Αffidea προέκυψε από τρεις λέξεις: affinity, δηλαδή στενή σχέση με τους γιατρούς και με τους ασθενείς, fidelity εμπιστοσύνη και αφοσίωση σε όλα όσα κάνουμε και idea συνεχής πρόοδος μέσω των ιδεών και της καινοτομίας.

Η ονομασία εμπεριέχει και μετουσιώνει τις αξίες που πρεσβεύουμε. Θέλουμε η Affidea να καταστεί μια «αγκαλιά» προσιτή και ανοιχτή για όλους. Με το Α κεφαλαίο διότι θεωρούμε ότι η υγεία είναι το Α και το Ω. Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία!

- Πόσο εύκολο είναι να βάλει κάνεις «πάνω από όλα την υγεία» σήμερα;

Κατανοώντας τις συνθήκες σπεύδουμε να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες και να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με συνέπεια και υπευθυνότητα. Οι εξεταζόμενοι χρειάζονται επαγγελματίες υγείας που ξέρουν τι κάνουν και κυρίως να νοιάζονται για αυτό που κάνουν.

Για αυτό και κάνουμε την κάθε επίσκεψη για τον εξεταζόμενο όσο πιο άνετη μπορούμε. Και το σημαντικότερο, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καμπάνιες και πακέτα εξετάσεων σε ειδικές, μειωμένες τιμές προκειμένου να στηρίζουμε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους και άνεργους.


Affidea ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αρτέμιδος 117 τηλ. 27210 94777-8