Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 09:25

Δεν λειτουργεί το Ιατρείο Πόνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Δεν λειτουργεί το Ιατρείο Πόνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καρκινοπαθείς επικοινώνησαν με την "Ε" για να μας πουν ότι πήραν τηλέφωνο στο 14500 για να κλείσουν ραντεβού στο Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά πήραν ως απάντηση ότι δεν λειτουργεί!

Μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι μας είπαν ότι την Παρασκευή, που είναι η μέρα λειτουργίας του Ιατρείου Πόνου, κι ενώ περίμεναν ασθενείς απ' έξω με προγραμματισμένα ραντεβού, δεν εξυπηρετήθηκαν.

Η "Ε" ψάχνοντας το θέμα ενημερώθηκε από έγκυρες πηγές ότι υπήρξε ζήτημα απουσίας αναισθησιολόγου στα χειρουργεία και η αναισθησιολόγος η οποία ήταν υπηρεσία στο Ιατρείο Πόνου την Παρασκευή κλήθηκε από τη διοίκηση να σπεύσει στο χειρουργείο. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί ότι χρόνιοι ασθενείς οι οποίοι κλείνουν τα ραντεβού τους μέσω του 14500, ξαφνικά βρέθηκαν "ξεκρέμαστοι" και χωρίς απάντηση για το πότε θα λειτουργήσει ξανά το Ιατρείο, αλλά και πού ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι πολλοί καρκινοπαθείς που παρακολουθούνται στο Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Καλαμάτας συνταγογραφούν οπιοειδή, για τα οποία ισχύει ειδικό καθεστώς συνταγογράφησης. Οι ειδικότητες που μπορούν να χορηγήσουν οπιοειδή είναι οι ογκολόγοι και οι αναισθησιολόγοι. Κι αν οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν οπιοειδή μας πληροφόρησαν σωστά, υπάρχει ζήτημα και με τον ογκολόγο στο Νοσοκομείο κι έτσι μπορούν μόνο οι αναισθησιολόγοι να συνταγογραφήσουν την αγωγή τους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER