Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 09:24

Συνεχίζονται οι δωρεές και οι προσφορές στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι δωρεές και οι προσφορές στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

 

Την αλληλεγγύη τους, την αγάπη τους, αλλά και το αίσθημα προσφοράς δείχνουν οι Τριφύλιοι προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με δωρεές ειδών που έχει ανάγκη, στηρίζοντάς το αυτές τις δύσκολες εποχές.

Προσφορές που δείχνουν τη μεγαλοψυχία αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη των πολιτών σε μια δομή υγείας πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η περιοχή.

Ετσι τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 1.500 ευρώ προσέφερε ο Παναγιώτης Τσαφαράς αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και επιχειρηματίας από τα Φιλιατρά. Μάσκες υφασμάτινες έφτιαξε στο εργαστήριό της η Μαριάννα Γκρίτζαλη και ο Θεοδωρής Γκρίτζαλης από την Κυπαρισσία. Υλικά ατομικής προστασίας για τους ασθενείς προσέφερε η Καλλιρρόη Μαντζούνη από το Κάκκαβα.

Ολα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά το προσωπικό του νοσοκομείου και δείχνουν πως στα δύσκολα πρέπει όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι.

Αναφερόμενος στις δωρεές ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας Θεόδωρος Ντέντες τόνισε: «Είχαμε τη χαρά να δεχτούμε τρεις προσφορές - δωρεές από συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση των αναγκών της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Να ξεκινήσω από τον κ. Παναγιώτη Τσαφαρά, επιχειρηματία Φιλιατρών και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ο οποίος μας προσέφερε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 1.500 ευρώ για τις ανάγκες της Ν.Μ., όπως οξύμετρα, πιεσόμετρα, ωτοσκόπιο, στρώματα κυψελωτά κ.ά. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του που είχαμε ανάγκη ιδίως αυτή την περίοδο. Στη συνέχεια να ευχαριστήσω την κ. Μαριάννα Γκρίτζαλη και τον κ. Θεόδωρο Γκρίτζαλη, οι οποίοι μας προσέφεραν μάσκες πολλαπλών χρήσεων από ύφασμα τις οποίες η κ. Μαριάννα έφτιαξε στο εργαστήριό της και οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να κάνουμε μια εξοικονόμηση στις χειρουργικές μάσκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για ειδικότητες που είναι στη δεύτερη γραμμή, διοικητικούς, τεχνικούς και λοιπούς εργαζόμενους. Αυτές, βέβαια ξέρετε, είναι πολλαπλών χρήσεων, μπορούν να πλένονται και να σιδερώνονται και να είναι αποτελεσματικές. Τρίτον, να ευχαριστήσουμε την κ. Καλλιρρόη Μαντζούνη, η οποία μας προσέφερε μία μεγάλη ποσότητα σε υλικό ατομικής υγιεινής για τους ασθενείς μας, που χρειαζόμαστε. Μέσα από αυτές τις προσφορές δίνουν δύναμη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε όλο το προσωπικό να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη μάστιγα του νέου κορονοϊού. Να τους ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά για τις δωρεές που μας προσέφεραν».

Η Μαριάννα Γκρίτζαλη σημείωσε από την πλευρά της: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που όλος ο κόσμος υποφέρει με πολλούς θανάτους και έλλειψη στα νοσοκομεία, πρέπει ο καθένας ό,τι μπορεί να προσφέρει. Ειδικά στα νοσοκομεία που λείπουν πολλά υγειονομικά υλικά και μέσα προστασίας του προσωπικού. Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή που έκανα δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά κάτι προσφέρει. Οι μάσκες αυτές είναι για το προσωπικό του νοσοκομείου μας. Επίσης, στο παρελθόν είχα προσφέρει σεντόνια και μαξιλαροθήκες για όλα τα κρεβάτια του νοσοκομείου μας. Οποιος με ό,τι μπορεί ας βοηθήσει το νοσοκομείο μας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

 

ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δωρεές από το Ιδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου, επαγγελματίες και πολίτες, για την κάλυψη αναγκών των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ανακοίνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση σημειώνει: “Σήμερα Τετάρτη 8/4/2020 το Ιδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου (Alpha Bank) προχώρησε σε δωρεά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός φορητού ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος συνολικής αξίας 30.000 € και υγειονομικού υλικού σε μέσα ατομικής προστασίας αξίας 20.000 €.


NEWSLETTER