Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 15:04

Αρθροσκοπική συνδεσμοπλαστική για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Αρθροσκοπική συνδεσμοπλαστική για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας την περασμένη Παρασκευή αρθροσκοπική συνδεσμοπλαστική προσθίου χιαστού με μέθοδο all inside in technique with adgustuble button.

Μια επέμβαση που έγινε από τον ορθοπαιδικό του νοσοκομείου Σωτήρη Νταβέλη και δείχνει πως και στα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία μπορούν να γίνουν εξειδικευμένες επεμβάσεις όταν υπάρχει η γνώση και η διάθεση από το προσωπικό. Από την άλλη, αναβαθμίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς στην Ορθοπαιδική Κλινική του τα τελευταία χρόνια γίνονται αρκετά εξειδικευμένες επεμβάσεις, προσφέροντας έτσι σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς της περιοχής, οι οποίοι παράλληλα γλιτώνουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης προς μεγαλύτερα νοσοκομεία και πολλές φορές ιδιωτικά.
Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη μέθοδος ο κ. Νταβέλης σημειώνει: «Η μέθοδος αυτή είναι ελάχιστα τραυματική για τις αυξητικές πλάκες σε ασθενή 18 ετών χρησιμοποιώντας σαν μόσχευμα μόνο τον ημιτενοντώδη από τους hamstrings. Με 24 ώρες νοσηλεία, μόνο, ο ασθενής βαδίζει με πλήρη φόρτιση χωρίς πόνο και πατερίτσες. Ενα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στο νοσηλευτικό όσο στο ιατρικό προσωπικό του Ν.Μ. Κυπαρισσίας για την επιστημονική μα προπαντός ηθική υποστήριξη τους στην Ορθοπαιδική Κλινική».
Ο γιατρός τόνισε πως η συγκεκριμένη έγινε σε νεαρό 18χρονο ερασιτέχνη αθλητή και επιλέγεται για άτομα νεαρής ηλικίας. Υπογράμμισε δε πως τη μέθοδο που εφαρμόστηκε την έχει καθιερώσει ο Ιταλός γιατρός Τζουλιάνο Τσερούλι που πέρυσι είχε φιλοξενηθεί και ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε ημερίδα που έχει διοργανώσει η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών επιστημόνων.


NEWSLETTER