Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 07:53

Έγκριση για διαχείριση μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έγκριση για διαχείριση μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Ενα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της αυτοδιαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε χθες.

Αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” η απόφαση της ανανέωσης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τη δημιουργία της μονάδας.

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια από τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του ιδρύματος και με τη χθεσινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση και λειτουργία του κόμπακτ για την αποστείρωση - απολύμανση των μολυσματικών αποβλήτων.

Στη σύντομη περιγραφή για το έργο αναφέρεται: “Σε υφιστάμενο κτήριο του περιβάλλοντα χώρου της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας εγκαθίσταται compact συσκευή για την αποστείρωση - απολύμανση των παραγόμενων από τη λειτουργία της μονάδας ΕΑΑΜ (Επικίνδυνα Απόβλητα Αμιγώς Μολυσματικά). Η διάρκεια του κύκλου επεξεργασίας είναι 1 ώρα και η ονομαστική δυναμικότητα της συσκευής είναι 50 κιλά την ώρα. Στην κανονική λειτουργία της Ν.Μ. Καλαμάτας υπολογίζεται ότι θα γίνεται επεξεργασία περίπου 150 κιλών την ημέρα ΕΑΑΜ σε 3-5 κύκλους επεξεργασίας την ημέρα. Τα προς επεξεργασία ΕΑΑΜ μεταφέρονται με ειδικό καρότσι. Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται χειρωνακτικά μέσω χοάνης. Η διαδικασία αποστείρωσης των ΕΑΑΜ είναι πλήρως αυτοματοποιημένη”.