Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 07:53

Έγκριση για διαχείριση μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Ενα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της αυτοδιαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε χθες.

Αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” η απόφαση της ανανέωσης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τη δημιουργία της μονάδας.

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια από τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του ιδρύματος και με τη χθεσινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση και λειτουργία του κόμπακτ για την αποστείρωση - απολύμανση των μολυσματικών αποβλήτων.

Στη σύντομη περιγραφή για το έργο αναφέρεται: “Σε υφιστάμενο κτήριο του περιβάλλοντα χώρου της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας εγκαθίσταται compact συσκευή για την αποστείρωση - απολύμανση των παραγόμενων από τη λειτουργία της μονάδας ΕΑΑΜ (Επικίνδυνα Απόβλητα Αμιγώς Μολυσματικά). Η διάρκεια του κύκλου επεξεργασίας είναι 1 ώρα και η ονομαστική δυναμικότητα της συσκευής είναι 50 κιλά την ώρα. Στην κανονική λειτουργία της Ν.Μ. Καλαμάτας υπολογίζεται ότι θα γίνεται επεξεργασία περίπου 150 κιλών την ημέρα ΕΑΑΜ σε 3-5 κύκλους επεξεργασίας την ημέρα. Τα προς επεξεργασία ΕΑΑΜ μεταφέρονται με ειδικό καρότσι. Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται χειρωνακτικά μέσω χοάνης. Η διαδικασία αποστείρωσης των ΕΑΑΜ είναι πλήρως αυτοματοποιημένη”.