Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 09:58

Καλαμάτα: Υποβάθμιση της Μονάδας Εμφραγμάτων καταγγέλλει ο Μάκαρης (βίντεο)

Καλαμάτα: Υποβάθμιση της Μονάδας Εμφραγμάτων καταγγέλλει ο Μάκαρης (βίντεο)

 

 

Η υποβάθμιση της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τις ανάγκες νοσηλείας διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 επιστρέφει το νοσοκομείο 30 χρόνια πίσω στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου.

Την ξεκάθαρη αυτή θέση παίρνει με δημόσια δήλωσή του ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, επικαλούμενος και τη σχετική διαμαρτυρία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του προέδρου της, με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια, για τη μετατροπή της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου σε υπομονάδα.

Εν τω μεταξύ, αντίθετοι στην απόφαση δεν είναι μόνο οι γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, αλλά και τα δύο Σωματεία, των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. “Κι εμείς, οι γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής και ο Σύλλογος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και αυτός των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι προς αυτή την κατεύθυνση: Δεν πρέπει να μετατραπεί η Μονάδα Εμφραγμάτων σε μονάδα για διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μάκαρης.

 

ΝΟΣΗΛΕΥΕΙ 3.600 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόνισε ο ιατρός καρδιολόγος Μαν. Μάκαρης, νοσηλεύει γύρω στα 3.600 άτομα το χρόνο. Επίσης, επεμβαίνει και νοσηλεύει 350 εμφράγματα το χρόνο, 500 στεφανιογραφίες και 300 αγγειοπλαστικές. “Δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να υποβαθμιστεί, ως γιατροί εκφράζουμε την αντίθεσή μας και όπως δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο πρόεδρός της, δεν πρέπει να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου”, ανέφερε ο κ. Μάκαρης. Γενικότερα δε, σε ό,τι αφορά την περίθαλψη ασθενών με Covid-19, τόνισε πως υπάρχουν ξεκάθαρες αντιρρήσεις τόσο από το ιατρικό, όσο και από το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου. “Στο θέμα της μετατροπής του νοσοκομείου σε κέντρο αναφοράς Covid-19, υπάρχουν ξεκάθαρες αντιρρήσεις από όλους τους γιατρούς, από το Σωματείο μας και το Σωματείο Εργαζομένων”, σημείωσε. “Το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει τεράστιο φόρτο γιατί είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, αλλά έχει και τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, μεταξύ αυτών και σε παθολόγους. Κάποιες ημέρες, επειδή δεν έχουμε παθολόγο για την εφημερία, εφημερεύει πνευμονολόγος”, είπε κλείνοντας ο Μ. Μάκαρης.

Ν.Κ.