Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 09:22

Μεσσηνία: 18 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 Στους 18 ανέβηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονταν χθες στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαν φτάσει τους 20.

Και όλα αυτά, ενώ μόλις την Παρασκευή νοσηλεύονταν 12 άτομα.

Εν τω μεταξύ χθες, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης γνωστοποίησε ότι βρέθηκε θετικός σε τεστ κορονοϊού. Οπως ενημέρωσε, δεν έχει συμπτώματα και εργάζεται εξ αποστάσεως μέχρι την παρέλευση του χρονικού διαστήματος ασφαλείας.

Οσον αφορά την κλινική Covid-19 του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη διοίκηση, η κατάσταση των ασθενών είναι ελεγχόμενη, αντιμετωπίσιμη.

Η κλινική νοσηλεύει ήπια περιστατικά που δεν χρειάζονται διασωλήνωση, και με βάση την ενημέρωσή μας, επεκτάθηκε και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο νοσοκομείο λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο για επιβεβαιωμένους ασθενείς Covid-19. Το ιατρείο λειτουργεί με πρωινό ωράριο μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό ή το Γραφείο Λοιμώξεων του νοσοκομείου (τηλ. επικοινωνίας 27213 63454).

Γ.Σ.