Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 11:18

Στάση εργασίας οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων σε Μεσσηνία και Λακωνία

Γράφτηκε από την
Στάση εργασίας οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων σε Μεσσηνία και Λακωνία


Στη στάση εργασίας που προκήρυξε ο πανελλήνιος σύλλογός τους συμμετέχουν σήμερα οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Αίτημα της κινητοποίησης, η οποία έχει την κάλυψη και της ΠΟΕΔΗΝ, είναι η άμεση ένταξη όλων των
φυσικοθεραπευτών των δημόσιων δομών Υγείας και Πρόνοιας στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και η χορήγηση στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Με επείγουσα επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε τον βαθμό και την έκταση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού χαρακτήρα της εργασίας του υγειονομικού προσωπικού στις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας. Σε αυτόν, μαζί με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες οι φυσικοθεραπευτές. Σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΣΦ σε πολλά νοσοκομεία που νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19, έχουν προσβληθεί εργαζόμενοι φυσικοθεραπευτές από κορονοϊό λόγω των υπηρεσιών που παρέχουν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Είναι γνωστό ότι οι φυσικοθεραπευτές, κατά την παροχή των υπηρεσιών τους, εργάζονται σε θαλάμους νοσηλείας, όπως ακριβώς και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, παρασκευαστές κ.λπ.), ενώ έρχονται σε άμεση και στενή επαφή για παρατεταμένο χρόνο με τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Ως εκ τούτου, “το διαχρονικό αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών περί της άμεσης ένταξης των φυσικοθεραπευτών, αφενός στο καθεστώς των ΒΑΕ, αφετέρου στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές δίκαιο από την πολιτική ηγεσία, θα πρέπει, επιτέλους, να ικανοποιηθεί”, καλούν την κυβέρνηση οι φυσικοθεραπευτές.


NEWSLETTER