Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 13:44

9.000 υφασμάτινες μάσκες θα διανεμηθούν μέσω του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Συνολικά 9.000 υφασμάτινες μάσκες θα διανεμηθούν μέσω του ΚΕΠΕΠΨΥ στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού. Σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου που υπογράφει ο πρόεδρός του Άγγελος Χρονάς αναφέρεται:

“Επικειμένης της διά ζώσης παρακολούθησης μαθημάτων στα γυμνάσια και λύκεια του Νομού Μεσσηνίας, και υλοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, πρόσφεραν σε όλη τη μαθητική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού υφασμάτινες μάσκες για την προστασία από την Covid-19.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη προσήλθαν στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, στην Καλαμάτα, οι εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας, Πύλου - Νέστορος και Δυτικής Μάνης και παρέλαβαν συνολικά 9.000 υφασμάτινες μάσκες, με σκοπό τη διανομή τους στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των δήμων αυτών.
Την παράδοση έκανε ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ενώ παρόντες ήταν και ο αντιπρόεδρος του Κέντρου αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο ταμίας Σπ. Καμαρινόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Φωτ. Βλαχοπουλιώτη.
Εκ μέρους των δήμων παρέλαβαν, ο Σαρ. Μαρινάκης, αντιδήμαρχος Καλαμάτας και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου, ο Δημ. Γαϊτάνης, αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου, ο Νίκος Φρούσος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, ο Δημήτρης Μανιάτης, επιστημονικός συνεργάτης Δήμου Οιχαλίας, ο Παναγιώτης Λούζης, ειδικός συνεργάτης Δήμου Δυτικής Μάνης”.