Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 09:00

Μεσσηνία: Στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας οι εμβολιασμοί για τους 60 - 64 ετών

Γράφτηκε από τον

Στα περιφερειακά κέντρα υγείας της Μεσσηνίας, ακόμα και για τους κατοίκους της Καλαμάτας, θα γίνουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό, για τα άτομα ηλικίας 60 - 64 ετών.

Αυτό για το οποίο δεχθήκαμε παράπονα από κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί για να κάνει το εμβόλιο, μας επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος.

“Εμείς δεν είμαστε στη λίστα, γιατί για τις επόμενες 20 ημέρες θα κάνουμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τα άτομα από 80 έως 84 ετών”, μας είπε και παρατήρησε: “Θα κάνουμε άλλα 2.000 εμβόλια. Κάθε 3 μέρες έρχονται εμβόλια και κάνουμε 100 εμβόλια την ημέρα στα δύο εμβολιαστικά κέντρα. Από την 1η Μαρτίου θα μπορούμε να κάνουμε και σε άλλες ηλικίες. Κάνουμε εμβόλια σε γιατρούς εν ενεργεία, σε εργαζόμενους σε μεγάλες δημόσιες δομές, σε νοσηλευτές ιδιωτικών κέντρων, όχι όμως για την ώρα σε προσωπικό ιδιωτικών ιατρείων”.

Ακόμα, ο κ. Κατσαφάδος μας πληροφόρησε ότι στο κέντρο υγείας κάνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε επιλεγμένους πολίτες κι εκπαιδευτικούς και σε όποιον άλλον προσέλθει, ενώ συνεχίζονται καθημερινά και στο Μέγαρο Χορού για όλο τον κόσμο.

Γ.Σ.