Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 11:03

13ο Δημοτικό Καλαμάτας: Τηλεσυνάντηση για την “Βιώσιμη διατροφή”

Μία ακόμη τηλεσυνάντηση οργανώθηκε την Παρασκευή μεταξύ του 13ου Δημοτικού Σχολείου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Σε αυτή συμμετείχαν οι μαθητικές ομάδες από τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 με τις εκπαιδευτικούς τους Μαρία Ζαφειροπούλου, Αγγελική Πολιτοπούλου, την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ολγα Στεφανοπούλου και την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης Δωράνθη Κυριοπούλου. Το θέμα ήταν συνάντησης ήταν «Βιώσιμη διατροφή».
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με θέμα “Healthy learners in a sustainable society”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. Οι δράσεις στοχεύουν ώστε οι μαθητές μέσα από τη βιωματική γευστική γνωριμία με φαγητά άλλων χωρών, να ξεχωρίσουν όσα περιέχουν υγιεινά συστατικά και να υιοθετήσουν κατάλληλες συμπεριφορές για να τα προτιμούν.
Η συγκεκριμένη τηλεσυνάντηση έρχεται ως συνέχεια δράσεων που έχουν ξεκινήσει από το Οκτώβριο του 2020, όταν τα παιδιά έμαθαν για το παραδοσιακό γλύκισμα από τη Σουηδία, το kanelbullar. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την κατασκευή μιας τρισδιάστατης πυραμίδας από τους μαθητές. Με την εκπαιδευτικό τους Πόπη Καζαντζίδου έφτιαξαν αυτή την πυραμίδα η οποία “δείχνει” διατροφικές συνήθειες, περιβαλλοντικές συμπεριφορές, θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς κ.ά. Τα παιδιά εξέφρασαν ακόμη την επιθυμία να στήσουν το δικό τους σχολικό λαχανόκηπο. Πάνω σε αυτά τα θέματα κινήθηκε και η διαδικτυακή τηλεσυνάντηση με το ΚΠΕ. Η αναπληρώτρια υπεύθυνη Ιωάννα Ραβάνη παρουσίασε στους συμμετέχοντας τα συστατικά των τροφών που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ισορροπημένη διατροφή.