Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 17:13

Μεσσηνία: 4 θετικά στα 178 τεστ στην πλατεία της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 4 θετικά στα 178 τεστ στην πλατεία της Μεσσήνης

 

Τέσσερα θετικά, σε σύνολο 178 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού, εντοπίστηκαν χθες στη Μεσσήνη.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, “οι δημότες της Μεσσήνης ανταποκρίθηκαν και χθες στο κάλεσμα του δήμου για να ελεγχθούν με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων Covid-19 (rapid tests), που έγιναν στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Από τα 178 συνολικά τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν 4 θετικά”.

Σκοπός του ελέγχου είναι η τυχόν ανίχνευση κρουσμάτων ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και να περιοριστεί η διασπορά της Covid-19. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή συνιστά στους πολίτες “να συμμετέχουν στους τακτικούς ελέγχους που διενεργεί ο δήμος μας, διότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο αντικειμενική θα είναι και η εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης”.

Στην κεντρική πλατεία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος, ενώ τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γιώργος Πετράκος.

Οι χθεσινοί έλεγχοι έγιναν από ειδικευμένες νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.


NEWSLETTER