Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 21:20

Παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας

Παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας

Η παιδοψυχίατρος Μαρία Κατσικερού θα ενισχύσει το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, καθώς διορίστηκε ως επικουρική ιατρός με σύμβαση διάρκειας δύο ετών.

Σήμερα ορκίστηκε στο γραφείο της διοικήτριας του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, με την οποία συζήτησαν για θέματα ψυχικής υγείας, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης των ψυχιατρικών δομών στο Νομό Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία δεν υπήρχε κανένας παιδοψυχίατρος σε δημόσια δομή υγείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία, αφού τα παιδιά που χρειαζόταν παρακολούθηση αναζητούσαν αναγκαστικά γιατρούς στους όμορους νομούς.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, έχουν υποβληθεί προτάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση δύο νέων δομών: Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο νομό, με την πρόσληψη δύο ατόμων (1 ΠΕ Παιδοψυχιάτρων και 1 ΠΕ Ψυχολόγων), και ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον, με την πρόσληψη τεσσάρων ατόμων (ψυχίατρος, ψυχολόγος, επισκέπτης υγείας ή νοσηλευτής και κοινωνική λειτουργός).
Τέλος, σημειώνεται ότι εκκρεμούν οι προσλήψεις δύο ψυχιάτρων.