Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 08:46

Η αύξηση κρουσμάτων “κιτρίνισε” τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Η αύξηση κρουσμάτων “κιτρίνισε” τη Μεσσηνία

Στο “κίτρινο” επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας πέρασε από χθες η Μεσσηνία, μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Χθες μάλιστα συνεχίστηκαν τα μεγάλα νούμερα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή.

Το... κιτρίνισμα δεν επιφέρει επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην περιοχή, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό “καμπανάκι” για την προσοχή που απαιτείται την ώρα που σταδιακά αυξάνεται η προσέλευση επισκεπτών.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζονται στον επιδημιολογικό χάρτη (https://covid19.gov.gr/covid-map), ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται σε 0,64%, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για το τελευταίο 7ήμερο ανέρχεται σε 10,8.

Όσον αφορά το μέτωπο του εμβολιασμού, με βάση τα ίδια στοιχεία το 37,86% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΣΤ

Τα μεγάλα νούμερα κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αλλά και η προετοιμασία για διακοπές αρκετών πολιτών αύξησαν σημαντικά χθες τα ράπιντ τεστ που έγιναν από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα χθες έγιναν συνολικά 886 ράπιντ τεστ σε Διοικητήριο, παζάρι Αγίας Τριάδας, Κυπαρισσία και Καρδαμύλη, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την αρχή της διενέργειας των τεστ από τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία.

Σήμερα έλεγχοι θα γίνουν σε Διοικητήριο (9 π.μ. - 5 μ.μ.), κεντρική πλατεία Μεσσήνης (8:30 π.μ. - 2 μ.μ.) και στο isobox του Κέντρου Υγείας Πύλου (9 π.μ. - 5 μ.μ.).

Τέλος στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονται 7 ασθενείς.


NEWSLETTER