Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 11:32

Διαμαρτυρία για αποσπάσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία για αποσπάσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας

Με γραπτή διαμαρτυρία του ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόσπαση δύο ακόμα γενικών ιατρών από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.


Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, ήδη από το εν λόγω κέντρο υγείας έχουν αποσπαστεί τις τελευταίες ημέρες 4 αγροτικοί ιατροί. Παράλληλα, ο σύλλογος επισημαίνει πως το κέντρο υγείας “έχει ήδη αποδυναμωθεί από προηγούμενες μετακινήσεις προς το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας πέντε ακόμα συναδέλφων μας, ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση ενός ακόμη συναδέλφου χωρίς προοπτική αντικατάστασής του”.
Κατόπιν των παραπάνω, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας Ηλίας Μανδηλάρης που υπογράφει τη διαμαρτυρία, τονίζει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες “αδυνατούμε πλέον να καταρτίσουμε πρόγραμμα εμβολιαστικού κέντρου, εμβολιασμών κατ’ οίκον, εφημεριών, κέντρου ανίχνευσης Covid-19, λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων, με την απομάκρυνση έστω και ενός ακόμα συναδέλφου μας”.
Και προσθέτει καταλήγοντας: “Κατανοούμε τον αυξημένο όγκο περιστατικών που καλείται να διαχειριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της πανδημίας και τονίζουμε τον καταλυτικό ρόλο των κέντρων υγείας ως προς την αποφόρτισή του. Εξάλλου σε όλα τα οργανωμένα συστήματα υγείας στον κόσμο πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και όχι η αποδυνάμωση αυτής!”.


NEWSLETTER