Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 09:21

Γέμισαν και τα νέα κρεβάτια της κλινικής Covid - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε χθες η κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς έφθασε τους 46 ασθενείς, τους περισσότερους από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της, εδώ και μήνες.

Με τον αριθμό αυτό ξεπέρασε το προηγούμενο ...ρεκόρ της περασμένης Τετάρτης με 40 ασθενείς. Με την καινούργια εκτόξευση που επιβεβαιώνει την έξαρση του κορονοϊού στην κοινότητα, η κλινική υπερκάλυψε ήδη την επέκτασή της κατά 8 κλίνες, που έγινε μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη.

Χθες έγιναν 9 εισαγωγές στην κλινική Covid και δόθηκαν 3 εξιτήρια.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη φάση της επέκτασης, για να πάει στους σχεδιασμούς της β’ φάσης (έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23 του μηνός που μπορεί να είναι και αργά), στην οποία σύμφωνα με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη κάποιες υπηρεσίες θα περισταλούν. Κι επειδή τα παθολογικά περιστατικά στο νοσοκομείο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η μείωση των κλινών θα γίνει στον χειρουργικό τομέα, με περικοπή και στα τακτικά χειρουργεία. Η νέα πραγματικότητα με την επέκταση της κλινικής Covid θα οδηγήσει και σε ανακατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού.