Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 08:21

Κορυφαίοι γιατροί στην Καλαμάτα για το Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων

Γράφτηκε από την
Κορυφαίοι γιατροί στην Καλαμάτα για το Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων

 

Κορυφαίοι γιατροί και επιστήμονες βρίσκονται στην Καλαμάτα, όπου φιλοξενούνται οι εργασίες του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ).

Το συνέδριο, του οποίου οι εργασίες άνοιξαν προχθές Πέμπτη, τελεί υπό την αιγίδα του CEDA Diabetes (Central European Diabetes Association) και του υπουργείου Υγείας.

Χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στόχος του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου είναι να παράσχει ό,τι νεότερο σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων σχετικών με τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, εστιάζοντας με έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και τη συνεπαγόμενη ορθή κλινική πράξη.

Κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο “Albert Schweitzer”. Φέτος, απονεμήθηκαν δύο τιμητικές πλακέτες: η πρώτη “Εις μνήμην Ιατρών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/COVID 19”, την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και η δεύτερη “Εις μνήμην νοσηλευτών/τριών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/COVID 19” την οποία παρέλαβε η εκπρόσωπος της Ενωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος (ΕΝΕ) Κανέλλα Αραποστάθη.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΠΙΣ Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και απ' άλλους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας για την εξέλιξη της πανδημίας.


NEWSLETTER