Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 21:35

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στο βιολογικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στο βιολογικό Καλαμάτας

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο κορονοϊού στον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας, όμως καταγράφεται μικρότερος αριθμός σε σχέση με τις αρχές του μήνα.

Σε δείγμα που ελήφθη στις 17 Νοεμβρίου, η εργαστηριακή ανάλυση έδωσε 63.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων, ενώ στις 3 του μήνα η εργαστηριακή ανάλυση είχε δώσει 71.000 αντίγραφα ιού.
Και από αυτή την ανάλυση παρατηρείται μια σταθεροποίηση του ιικού φορτίου σε υψηλά επίπεδα, που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ και να επιβεβαιωθεί από επόμενες μετρήσεις. Υπογραμμίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑΚ που είχε ληφθεί στην είσοδο του βιολογικού στις 26 Οκτωβρίου, η εργαστηριακή ανάλυση είχε δώσει αποτέλεσμα 62.000 αντιγράφων ιού ανά λίτρο λυμάτων. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και μεγαλύτερη επιβάρυνση στην περιοχή μας από τις αρχές Νοεμβρίου κι έπειτα.
Να επισημάνουμε ότι προς τα τέλη Αυγούστου, που σημειώθηκε η πρώτη εκτόξευση κρουσμάτων κορονοϊού στην Καλαμάτα και ευρύτερα στη Μεσσηνία, είχαμε: Σε δείγμα που ελήφθη στις 31 Αυγούστου, 55.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 5.000 ενεργά κρούσματα, και στις 24 του ίδιου μήνα, 79.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 7.000 ενεργά κρούσματα.

 


NEWSLETTER