Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 08:47

Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και σε άλλους πτώση των κρουσμάτων, δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μιλώντας για την πανδημία Covid-19.

Και πρόσθεσε: "Αυτά δεν τα λέω για να εφησυχάσουμε, τα λέω για να κινητοποιηθούμε ακόμα περισσότερο ώστε να πάμε καλύτερα"  

Ο κ. Νίκας είπε ότι από τα 340 κρούσματα στην αρχή της εβδομάδας, τώρα καταγράφονται 260. Επίσης στην αρχή της εβδομάδας νοσηλεύονταν με Covid στην Πελοπόννησο 215 ασθενείς και χθες 185. Στις 12 κλίνες ΜΕΘ Covid, υπάρχουν 4 κενές θέσεις.

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς παρατηρείται αύξηση, είπε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες έγιναν πάνω από 3.500 εμβολιασμοί.

Το 66% των Πελοποννήσιων είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει, δήλωσε ακόμα ο περιφερειάρχης. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε κάθε νομό είναι: Αργολίδα 74%, Μεσσηνία 66%, Κορινθία 63%, Λακωνία 60% και Αρκαδία 59%.

"Το μόνο όπλο που έχουμε είναι το εμβόλιο – και είμαστε προσηλωμένοι σε αυτά τα οποία επιτάσσει η επιστήμη και οι επιστήμονες" τόνισε ο κ. Νίκας.

 Θ.Λ.


NEWSLETTER