Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 08:48

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: «Δεν γνωρίζουμε για μέλη μας με παράνομες συνταγογραφήσεις»

Γράφτηκε από την
Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: «Δεν γνωρίζουμε για μέλη μας με παράνομες συνταγογραφήσεις»

 

Δεν γνωρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας εάν εμπλέκονται ιατροί-μέλη του στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων που εξάρθρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδας και εάν υπάρχουν εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα ιατροί στο νομό.

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΙΣΜ με αφορμή δημοσιεύματα για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής 6 ιατρών στη Μεσσηνία (δύο ιδιωτών και 4 του Δημοσίου), στα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους των οποίων έγιναν το προηγούμενο διάστημα έρευνες, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής: “Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι συνάδελφοι ιατροί μέλη του συλλόγου μας εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις που έχουν να κάνουν με παράτυπες συνταγογραφήσεις και άλλα αδικήματα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν έχει επίσημες πληροφορίες ούτε από δικαστικές ούτε από αστυνομικές αρχές για το γεγονός (μπορεί να καλύπτεται από το απόρρητο της προανακριτικής). Ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων ιατρών και εάν υπάρχουν. Δεν γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα ούτε τα ΜΜΕ απ' όσο έχουμε πληροφορηθεί. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά μειονότητας συναδέλφων και πληροφορεί τον κόσμο της Μεσσηνίας ότι όλοι οι γιατροί του νομού μας, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη, τους νόμους της Πολιτείας και την ιατρική δεοντολογία”. 

Να σημειωθεί ότι ύστερα από νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας στις αρχές της εβδομάδας σχετικά με τις συνεχιζόμενες έρευνες, από έγκυρες αστυνομικές πηγές μάθαμε πως στη Μεσσηνία έγιναν συνολικά 12 έρευνες κατ’ οίκον και επαγγελματικών χώρων που αφορούν σε 6 φυσικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται ότι σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς να υπάρξει κάποια σύλληψη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι συνεργάζονταν με συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία, ανάμεσά τους δύο ιδιώτες (ένας βιοπαθολόγος και ένας γυναικολόγος), καθώς και 4 εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης και Γαργαλιάνων και στο Περιφερειακό Ιατρείο Χαρακοπιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER