Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 18:07

Να γίνει περιφερειακό το Νοσοκομείο Καλαμάτας ζήτησαν από τον Νίκα οι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ Μεσσηνίας

Να γίνει περιφερειακό το Νοσοκομείο Καλαμάτας ζήτησαν από τον Νίκα οι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ Μεσσηνίας

Το θέμα της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε περιφερειακό νοσοκομείο Πελοποννήσου έθεσε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, μαζί με άλλα σοβαρά ζητήματα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Οι γιατροί Παναγιώτης Νάνος και Μανώλης Μάκαρης επεσήμαναν στον κ. Νίκα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιου:
1. Την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την κάλυψη των κενών θέσεων που σύμφωνα με το υπάρχον οργανόγραμμα είναι 48% (από τις 127 θέσεις είναι καλυμμένες οι 66). Παράλληλα θα πρέπει να ανανεωθεί το συγκεκριμένο οργανόγραμμα στη βάση των νέων αυξανόμενων αναγκών, π.χ. Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
2. Το αίτημα αναβάθμισης του Νοσοκομείου σε περιφερειακό νοσοκομείο Πελοποννήσου, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία νοσηλειών είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που όμως έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις τόσο σε ιατρικό προσωπικό, όσο και από πλευράς βασικών κλινικών, όπως η Πνευμονολογική, η Αγγειοχειρουργική και η Νευροχειρουργική. Η αναγκαιότητα αυτή καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική λόγω του ορισμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως νοσοκομείου Covid.
3. Τη δυνατότητα της Περιφέρειας να βοηθήσει στην αναδιάταξη και επέκταση των Επειγόντων, γιατί ο υπάρχων χώρος είναι ανεπαρκής, στην ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και στην εκπαίδευση των γιατρών.