Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 17:40

Σωματείο γιατρών με Βασιλόπουλο για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σωματείο γιατρών με Βασιλόπουλο για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Η αναγκαιότητα να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε περιφερειακό νοσοκομείο, με οργανόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες, τονίστηκε στην προχθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Οπως ενημερώνει το σωματείο, η πρόεδρος Χρύσα Μάλλιου και ο γραμματέας Μανώλης Μάκαρης έθεσαν στον δήμαρχο τα ακόλουθα ζητήματα:
“1. Επισημάνθηκε η εκσεσημασμένη (χωρίς σταματημό) υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό. Προτάθηκε να παρέμβει ο δήμαρχος στην 6η ΥΠΕ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη ιατρών στις ήδη προκηρυγμένες θέσεις και
στο υπουργείο Υγείας, για να γίνει μαζική προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού
στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
2. Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε περιφερειακό νοσοκομείο με οργανόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες. Παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες κλινικές που έχουν ιδιαίτερη σημασία (Πνευμονολογική και Νευροχειρουργική Κλινική).
3. Το σωματείο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των δημοτικών ιατρείων για παροχή
πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που ως γνωστόν έχει ιδιαίτερα πληγεί από τον περιορισμό των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου”.