Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 08:58

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Από τον Ιανουάριο χαλασμένο το μηχάνημα εξέτασης όρασης

Γράφτηκε από τον
Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Από τον Ιανουάριο χαλασμένο το μηχάνημα εξέτασης όρασης

 

Από τον Ιανουάριο έχει χαλάσει το μηχάνημα εξέτασης της όρασης στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο και ακόμα δεν έχει επισκευαστεί, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που εφαρμόζονται στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η διαδικασία ξεκινάει με την εμπλοκή του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της 6ης ΥΠΕ, η οποία είναι η καθοριστική υπηρεσία που κινεί τα νήματα για την αποκατάσταση της οποιαδήποτε βλάβης, στη συγκεκριμένη περίπτωση της σχισμοειδούς λυχνίας.

Για να έρθει στην Καλαμάτα., στο Κ.Υ., για να εξετάσει το μηχάνημα και να βρει την αιτία της βλάβης, ο τεχνικός της ιδιωτικής εταιρείας - αντιπροσώπου χρειάστηκαν κοντά στα 1.000 ευρώ. Το κόστος αποκατάστασης της βλάβης, των δύο ανταλλακτικών που απαιτούνται, είναι λίγο πάνω από 800 ευρώ.

Ολο αυτό το διάστημα έχει διεκπεραιωθεί η ανταλλαγή των απαιτούμενων εγγράφων και αποφάσεων του Κ.Υ. και της 6ης ΥΠΕ και αναμένεται η τελευταία να στείλει μια απόφαση - ορθή επανάληψη. Λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς της 6ης ΥΠΕ (καλύπτει Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά και Ηπειρο), θα είναι ευτύχημα αν το μηχάνημα επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τους 9 αυτούς μήνες οι ασφαλισμένοι της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στερούνται των υπηρεσιών ενός πολύ σημαντικού μηχανήματος, παρότι έχουν ραντεβού και προσέρχονται κανονικά για να εξετάσουν την όρασή τους.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ μας έγινε μετά από διαμαρτυρία του προέδρου της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκη Θεοδώρου, για συνταξιούχο που είχε ραντεβού και πήγε στο Κ.Υ., αλλά έφυγε άπρακτος.

* Στο Κ.Υ. Καλαμάτας παραμένει χωρίς πιστοποίηση κι εκτός λειτουργίας το δυτικό ασανσέρ, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Και γι’ αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από πολιτικό μηχανικό για την στατική επάρκεια του φρεατίου, αλλά μέχρι πριν λίγες μέρες στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την 6η ΥΠΕ, δεν είχε βρεθεί ενδιαφερόμενος μηχανικός και υπήρχε κίνδυνος να χρειαστεί και δεύτερη πρόσκληση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER