Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 12:49

Δικαίωση της "Ε" μετά από 2 χρόνια για τα κουνούπια

Γράφτηκε από τον
Δικαίωση της "Ε" μετά από  2 χρόνια για τα κουνούπια

Με 2 χρόνια καθυστέρηση ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς δικαίωσε την "Ε" στο θέμα των κουνουπιών. Χθες σε σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, παρατήρησε ότι φέτος «πάμε πολύ καλά, δεν έχουμε κρούσμα ελονοσίας και με κουνούπια Δυτικού Νείλου».

Σημείωσε ότι «πρόπερσι είχαμε 65 με 70 κρούσματα ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα, πέρυσι 17 κρούσματα και φέτος ούτε ένα». Πρόπερσι ήταν που είχαμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Και η ηγεσία της Περιφέρειας μας κατήγγειλε για κινδυνολογία, διασπορά ψευδών ειδήσεων και για πλήγμα στον τουρισμό και μας μήνυσε κιόλας -μήνυση που πήγε στο αρχείο.
Ο κ. Πουλάς είπε ότι τα χρήματα -830.000 ευρώ για την τριετή καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία- είναι αρκετά και ανέφερε πως έχει γίνει πρόβλεψη για αμφίβια μέσα και αεροψεκασμούς -«θα διαθέσουμε όλα τα μέσα για το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς υποστήριξε ότι «η καταπολέμηση των κουνουπιών εξελίσσεται ομαλά, ικανοποιητικά. Είναι η πρώτη φορά που ξεκινήσαμε στοχευμένα, από τις 23 Απριλίου σε Γιάλοβα, Ασπρόχωμα, Μπουρνιά». Ανέφερε ότι στο καλό αποτέλεσμα συνέβαλαν τα αποστραγγιστικά έργα που είχαν κάνει και η ενημέρωση των πολιτών. Είπε πως φέτος μετέχουν περισσότερα συνεργεία με δύο αμφίβια μηχανήματα και έχουν στηθεί περισσότερες παγίδες. Παρατήρησε ότι «σε ευαίσθητες περιοχές η κατάσταση ελέγχεται» και ζήτησε «να ενεργοποιηθούν αύριο το πρωί αυτά που είπαμε, να υλοποιηθεί στο ακέραιο η προγραμματική σύμβαση».
Από τους δήμους που είχαν κληθεί, παρέστησαν μόνο εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας (ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Γκρέκης) και Πύλου - Νέστορος (ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος). Ο κ. Γιαννούτσος ζήτησε να ενισχυθεί το συνεργείο της Γιάλοβας, καθώς υπάρχει έξαρση κουνουπιών και από σήμερα στην περιοχή θα εργάζονται 8 άτομα και ένα μηχάνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας και διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε, στη Γιάλοβα τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση κουνουπιών, καθώς λόγω των νοτιάδων ανέβηκε η στάθμη της λιμνοθάλασσας.


NEWSLETTER