Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 09:23

Τραγική κατάσταση με βαριές ιώσεις: Φράκαραν Παιδιατρική και Παθολογικές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον
Τραγική κατάσταση με βαριές ιώσεις: Φράκαραν Παιδιατρική και Παθολογικές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!

 

Εχουν ξεπεράσει τα όριά τους η παιδιατρική και οι παθολογικές κλινικές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς η πληρότητα σε ασθενείς από βαριές ιώσεις είναι πάνω από το 100%.

Τραγική κάποιες στιγμές της μέρας είναι και η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, από τα πολλά σοβαρά περιστατικά που φθάνουν στο νοσοκομείο, όπου οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις και να αποφασιστεί αν πρέπει να παραμείνουν για νοσηλεία.

Την κατάσταση αυτή σημείωσε στην “Ε” η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, κάνοντας λόγο για ιώσεις με αναπνευστικά προβλήματα.

“Στην παιδιατρική υπάρχει πληρότητα, έχουμε διακομιδές παιδιών από γειτονικούς νομούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα”, παρατήρησε κι επεσήμανε πως και στις παθολογικές “είμαστε πάνω από το 100% και δεν έχει κλείσει η μέρα”.

Στην κλινική Covid η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς νοσηλεύονται 16 άτομα, κάποια από τα οποία είναι βαριά περιστατικά, κυρίως ηλικιωμένοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Πριν 3 μέρες έχασε τη ζωή της μια 92χρονη με σοβαρά υποκείμενα. 

Η κ. Αλειφέρη που στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνούν τα Επείγοντα κατά τη διάρκεια της μέρας, από τα περιστατικά ασθενών με τις σοβαρές ιώσεις που καταφεύγουν στο νοσοκομείο για να τις αντιμετωπίσουν.

Ακόμα, μας ενημέρωσε ότι στο νοσοκομείο επέστρεψαν τις τελευταίες μέρες 7 νοσηλεύτριες και 2 γιατροί, που βρίσκονταν σε αναστολή, γιατί δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Γ.Σ.


NEWSLETTER