Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 09:03

Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Αμφικτιονία Συλλόγων  Εθελοντών Αιμοδοτών στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, η 26η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και η πόλη θα είναι το επίκεντρο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Την πρώτη μέρα στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνει η υποδοχή της φλόγας και η τελετή λήξης της 11ης λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών. Εχει ξεκινήσει από τις 18 Αυγούστου από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας:
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι με την οργάνωση της Αμφικτιονίας προβάλλεται η εθελοντική αιμοδοσία και η δωρεά ιστών και οργάνων. Παρατήρησε πως στόχος είναι να γίνουν περισσότεροι οι αιμοδότες και να υπάρχει επάρκεια αίματος στον τόπο μας κι επεσήμανε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε ότι με την τέλεση της Αμφικτιονίας στην Καλαμάτα επιδιώκεται να αναδειχθούν τα προβλήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε η Πελοπόννησος να είναι αυτάρκης από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος ενημέρωσε ότι ο δήμος θα υποδεχθεί τη φλόγα της αγάπης και του εθελοντισμού την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην περιοχή των Αρφαρών. Θα διανύσει στα όριά του πάνω από 130 χιλιόμετρα και θα τη μεταφέρουν πάνω από 600 λαμπαδηδρόμοι. Ο κ. Βεργόπουλος πληροφόρησε ότι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ανέφερε ότι η φλόγα θα ανέβει έως το Καλάθι, θα την κατεβάσουν ανεμοπτεριστές, το Λιμενικό και βατραχάνθρωποι θα τη φέρουν από τη Μικρή Μαντίνεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ θα περάσει και από τους Αγίους Αποστόλους.
Ο Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος ποιότητας της Ομοσπονδίας, παρατήρησε ότι η Καλαμάτα θα είναι το επίκεντρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, με στόχο να δημιουργηθεί δίκτυο από όλους τους φορείς και η πόλη να αναδειχθεί ως κοιτίδα πολιτισμού και αλληλεγγύης.


NEWSLETTER