Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 08:46

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Διαμαρτυρία για τα ραντεβού στο οφθαλμολογικό ιατρείο

 

Για το γεγονός ότι τα ραντεβού για το τακτικό εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για το επόμενο δίμηνο κλείνονται μέσα σε μια μέρα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να κλείσει και να οδηγείται σε ιδιώτες γιατρούς, μάς διαμαρτυρήθηκε ηλικιωμένος ασφαλισμένος.

Ο άνθρωπος που έφθασε στα γραφεία της “Ε”, μας είπε με παράπονο: “Στις 30 Αυγούστου το νοσοκομείο έβγαλε ανακοίνωση να δηλώσουμε, να ζητήσουμε ραντεβού. για τα εξωτερικά ιατρεία για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Και στις 30 Οκτωβρίου για Νοέμβριο - Δεκέμβριο. Μια φορά τον μήνα πρέπει να πηγαίνω στον γιατρό, για να μετρήσω την πίεση στο μάτι. Δεν πρόλαβα να κλείσω ραντεβού, έκλεισαν αμέσως, σε μια μέρα, για το ερχόμενο δίμηνο. Μου είπαν στις 11 Σεπτεμβρίου  να επικοινωνήσω μήπως βρω κάποιο ραντεβού, αλλά όταν πήγα και περίμενα, η γιατρός δεν με δέχθηκε, δεν μπορούσε, λέγοντας ότι <δεν θα αφήσω εδώ τα κόκκαλά μου>”.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι “και κάθε 6 - 7 μήνες πρέπει να κάνω εξέταση για ωχρά κηλίδα. Και αν χρειαστεί, κάνω ένεση που έξω σε ιδιώτη γιατρό, κάνει 150 ευρώ. Αναγκαστικά σήμερα θα πάω στον ιδιώτη γιατρό να μου πάρει τα 30 ευρώ για τη μέτρηση της πίεσης”.

Εκφράζοντας το παράπονο και την απογοήτευσή του σημείωσε ότι “έτσι μας σπρώχνουν να πάμε έξω,  σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά με τι χρήματα να πάμε; 36 χρόνια ήμουν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Γιατί πλήρωνα τόσα χρόνια ασφάλιση;”.

Γ.Σ.