Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 08:11

Το 14ο Συνέδριο Υγείας ξεκινά αύριο στην Καλαμάτα

Το 14ο Συνέδριο Υγείας ξεκινά αύριο στην Καλαμάτα

 

Με τη συμμετοχή πάνω από 350 καθηγητών Ιατρικής, γιατρών και νοσηλευτών και με ενδιαφέρουσες επιστημονικές εισηγήσεις πραγματοποιείται το 14ο Συνέδριο Υγείας στην Καλαμάτα, από αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου έως και Κυριακή  2 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Horizon Blu.

Το συνέδριο οργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας με την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της τοπικής Ιατρικής Εταιρείας - γιατρός ουρολόγος Κωνσταντίνος Σκρεπέτης παρατήρησε ότι το συνέδριο έρχεται να αγκαλιάσει όλους όσοι οραματίζονται την ιατρική ως την κορωνίδα της επιστήμης. Επεσήμανε ότι το προηγούμενο δοκιμάστηκαν οι αντοχές των υγειονομικών και στάθηκε στην αλληλεγγύη και στην προσφορά τους στον άρρωστο.

Για το συνέδριο ο Κ. Σκρεπέτης δήλωσε ότι έχει αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα, πως αποτελεί βήμα κατάθεσης απόψεων και διαλόγου σε όλα τα ιατρικά θέματα, με επιστημονικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου και με τρέχοντα και επίκαιρα θέματα υγείας.

Μίλησε για πρόγραμμα με πολυθεματικό χαρακτήρα, για ειδικούς από διάφορες επιστημονικούς κλάδους που θα παρουσιάσουν τα δεδομένα σε ζητήματα αιχμής.

Σημείωσε ότι το συνέδριο επιδιώκει να αφήσει το ιατρικό επιστημονικό του αποτύπωμα με σταθερό στόχο γα τον ασθενή και τον άνθρωπο.

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ, με χαιρετισμούς και κεντρική διάλεξη, με θέμα “Ψηφιακός μετασχηματισμός της φροντίδας υγείας και ποιότητας ζωής: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης”, από τον Θεόδωρο Κοτσιλιέρη, αναπληρωτή καθηγητή, πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου ξεκινάει την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, με νοσηλευτικό - μαιευτικό τραπέζι για τον τοκετό και τη λοχεία, με προφορικές ανακοινώσεις και στρογγυλό τραπέζι  για τη λοιμωξιολογία.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και διάλεξη από τον Γκίκα Μαγιορκίνη, αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  με θέμα “Πανδημίες και προκλήσεις στα συστήματα υγείας του 21ου αιώνα”.

Το τριήμερο συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στη 1.30 με 2 το μεσημέρι με τα συμπεράσματα, τις βραβεύσεις και την παρουσίαση του πρώτου βραβείου προφορικής ανακοίνωσης.