Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 20:52

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για μαθητές στη Μεγαλόπολη

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για μαθητές στη Μεγαλόπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας υπό την αιγίδα των Δήμων Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης που υλοποιήθηκε με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά στο Δήμο εξετάστηκαν:

1ο Δημοτικό σχολείο – 3ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης 103 παιδιά.
4ο Δημοτικό σχολείο – 1ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης 65 παιδιά.
3ο Δημοτικό Σχολείο – 2ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης 75 παιδιά.
2ο Δημοτικό σχολείο – 4ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης 82 παιδιά.
Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης έγινε η απολογιστική συνέντευξη τύπου όλων των φορέων που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.
Συγκεκριμένα, παρευρέθησαν η Ειρήνη Σπηλιοπούλου κοινωνική λειτουργός που εκπροσώπησε το “Χαμόγελο Του Παιδιού”, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Αργυρώ Λαγούδη, η δημοσιογράφος- υπεύθυνη γραφείου τύπου δημάρχου Κέλυ Παυλίδου από τον Δήμο Γορτυνίας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόλλιας από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Φίλιππος Ταμπακόπουλος, η Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης – εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας Καλλιόπη Παναγάκη, οι εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τα σχολεία.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων παρέδωσαν αναμνηστικά δώρα για την διοίκηση του ιδρύματος το “Χαμόγελο του Παιδιού”.