Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 18:19

Ευρωπαϊκή Ημέρα Στοματικής Υγείας: Στοματική υγεία και σακχαρώδης διαβήτης

Γράφτηκε από την
Ευρωπαϊκή Ημέρα Στοματικής Υγείας: Στοματική υγεία και σακχαρώδης διαβήτης

Στην έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη -όπως και πολλών άλλων ασθενειών- μπορεί να συμβάλει η τακτική οδοντιατρική εξέταση, όπως τόνισε η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γεωργία Θεοδωροπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στα γραφεία του συλλόγου.

 

Αφορμή για την συνέντευξη έδωσε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Στοματικής Υγείας (12 Σεπτεμβρίου), που φέτος ήταν αφιερωμένη στην στοματική υγεία και στο σακχαρώδη διαβήτη.

«Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να διαγνώσει συμπτώματα μέχρι και 700 νόσων» συνέχισε η Γ. Θεοδωροπούλου, τονίζοντας όμως ότι πλέον, στις συνθήκες κρίσης που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, οι επισκέψεις στους οδοντιάτρους έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Πολλοί συνάδελφοι εργάζονται εθελοντικά, αφού πολύς κόσμος πλέον είναι άνεργος, και συνέπεια τούτου χωρίς ασφαλιστική κάλυψη» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου, θυμίζοντας ότι στο πλαίσιο του Κοινωνικού Ιατρείου λειτουργεί και κοινωνικό οδοντιατρείο.

Ανακοίνωσε ακόμα η Γ. Θεοδωροπούλου -από κοινού με τον γραμματέα του συλλόγου Κώστα Νικολακέα και τον ταμία Αγγελο Τσορφόλια- ότι μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος θα προβεί σε ενημερωτική εκστρατεία για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και της πρόληψης.

 

Εξήγγειλε ακόμα ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως κάθε χρόνο, εδώ και πολύ καιρό, ο σύλλογος θα κάνει επισκέψεις και δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά των νηπιαγωγείων, σε όλη τη Μεσσηνία.


NEWSLETTER