Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 14:32

Παρουσίαση της Συστημικής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger στην Καλαμάτα

Παρουσίαση της Συστημικής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger στην Καλαμάτα

Παρουσίαση της Συστημικής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος της Συστημικής Αναπαράστασης παρέχει λύσεις σε φλέγοντα θέματα σχέσεων, αποφάσεων, επιλογών και προσωπικής δύναμης. Είναι ένα βιωματικό ψυχοθεραπευτικό εργαλείο, που μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να απελευθερωθούμε από καταστάσεις που μας δυσκολεύουν το παρόν. Στηρίζεται στην παραδοχή ότι ο καθένας μας συνδέεται με τα συστήματα στα οποία ανήκει. Εδώ μπορούμε να διερευνήσουμε το πώς η ζωή μας έχει επηρεαστεί συνήθως υποσυνείδητα από εμπειρίες του παρελθόντος και ειδικότερα από ανεπίλυτα ζητήματα του οικογενειακού ή γενεολογικού μας περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Η διαυγής εικόνα του προβλήματος εμπεριέχει και τη λύση του. Γι’ αυτό σκοπός του ταξιδιού είναι να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι αγαπά και τι χρειάζεται η ψυχή μας για να βρει τη θέση της μέσα στην ψυχή του κόσμου, δηλαδή την πρωταρχική επιθυμία του ανθρώπου να ανήκει κάπου.

Λειτουργούμε ατομικά, ως μέλη ενός κύκλου συμμετεχόντων. Δεν υπάρχει καμία έκθεση ή παραβίαση της ιδιωτικότητας. Η Συστημική Αναπαράσταση συντελείται μέσα σε ομάδες ανθρώπων αλλά και ατομικά, που αναζητούν την αυτογνωσία, αλλά και την επίλυση επίκαιρων προβλημάτων. Είναι μία διαδικασία βιωματική, που όλοι οι συμμετέχοντες μοιράζονται βαθιές εμπειρίες και καρπώνονται οφέλη ψυχής, ένα βιωματικό δρώμενο που αμέσως καταλαβαίνουμε πόσο πιο πλήρεις αισθανόμαστε. Η Αναπαράσταση αποκτά τη μέγιστη δύναμή της για αλλαγή όταν οι άνθρωποι βλέπουν τη μία εικόνα, την παίρνουν μέσα τους και εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια να κάνουν κάτι ενεργά. Είναι σαν την ανάρρωση μετά από μία εγχείρηση. Παίρνει χρόνο αλλά μετά από κάποιο διάστημα είσαι ξανά υγιής.

Ο Bert Hellinger, Γερμανός ψυχοθεραπευτής, υπήρξε επί 20ετία ιεραπόστολος της φυλής ζουλού Νοτίου Αφρικής, όπου διερεύνησε αρχετυπικά τα οικογενειακά συστήματα. Μετά ειδικεύτηκε στο NLP, στη GESTALT, την οικογενειακή θεραπεία, την ψυχανάλυση κ.α. Θεωρείται η πλέον καινοτομική μορφή της εποχής μας με τη Συστημική Αναπαράσταση. Η βιβλιογραφία του είναι πολύ πλούσια με περισσότερους από 70 τίτλους σε 15 γλώσσες. Η Συστημική Αναπαράσταση έχει εδραιωθεί σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο με χιλιάδες σεμινάρια και ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, συμβούλους και θεραπευτές.

Η Αγάπη είναι η συνεκτική δύναμη του Κόσμου και είναι αυτή η αίσθηση που μας κάνει να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου. Στόχος της ΣΑ είναι να βρεθεί η «κρυφή συμμετρία της Αγάπης» μέσα στο άτομο που την χρειάζεται. Είναι η βαθιά αίσθηση της ψυχής που υπαγορεύει ποιο είναι το «σωστό για μένα», και δεν αφορά εξωτερικά επιβεβλημένες ηθικές αρχές και πρέπει, αν και αυτά καθορίζουν συχνά τα βαθύτερα «θέλω» μας. Είναι αυτό που αντιλαμβάνεται η ψυχή ως «φυσική τάξη πραγμάτων». Με προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτεται η πληροφορία που κρύβεται μέσα στο σύστημα και ονομάζεται, μερικές φορές, «κίνηση της ψυχής»".

Ημερομηνία και ώρα παρουσίασης: Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014, 18:00 -20:00 μ.μ

Διεύθυνση: Βασ. Όλγας 12-14, Καλαμάτα

Δηλώσεις Συμμετοχής στα Tηλ. Επικοινωνίας: 27210 96967, 6984244494

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συντονίστρια  Ατομικής και Ομαδικής Συστημικής Αναπαράστασης: ΜΑΙΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου και Οικογένειας: ΕΦΗ ΜΟΥΡΟΥΦΑ