Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 22:30

Κάμερες ασφαλείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Κάμερες ασφαλείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, για την επιτήρηση των δύο κεντρικών εισόδων αλλά και των χώρων στάθμευσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προχώρησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι κάμερες παρακολούθησης -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- ήταν αναγκαίο να εγκατασταθούν, λόγω των συχνών κρουσμάτων κλοπής και παραβίασης χώρων του Νοσοκομείου. 

 

Το νέο σύστημα παρακολούθησης αποτελείται από έγχρωμες τηλεχειριζόμενες δικτυακές κάμερες εξωτερικού χώρου, νυχτερινή όραση και αυτόματη ανίχνευση μέρα νύχτα, καθώς και ειδικό καταγραφικό υπολογιστή με οθόνη 23’’, χώρο εγγραφής κ.λπ. Επιπρόσθετα το νέο σύστημα παρέχει πολλές δυνατότητες τόσο στην καταγραφή δεδομένων όσο και στη λειτουργικότητά του. Η δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισής του το καθιστά ανανεώσιμο ώστε να παραμένει σύγχρονο με το πέρασμα του χρόνου. Διαθέτει έξυπνες δυνατότητες ανάλυσης των video-δεδομένων, όπως ανίχνευση κίνησης και παρακολούθηση συγκεκριμένης κίνησης, δυνατότητα ανεύρεσης συμβάντων ανά κάμερα με βάση τη διαδρομή της κίνησης, μέτρηση εισόδου εξόδου ανθρώπων και αυτοκινήτων, καθώς και πολλά άλλα.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την τοποθέτηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης η διοίκηση έχει αναθέσει τη φύλαξη του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια στο χώρο.