Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 17:27

Δωρεάν ανίχνευση δυσκολιών στο λόγο στην Αρεόπολη

Γράφτηκε από την
Δωρεάν ανίχνευση δυσκολιών στο λόγο στην Αρεόπολη

Δωρεάν ανίχνευση δυσκολιών στον προφορικό και τον γραπτό λόγο, για παιδιά από 2 εώς 15 ετών, θα γίνεται από τις 12 Δεκεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο 4ετούς προγράμματος που υλοποιεί το εν λόγω Κ.Υ. σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα «Θεραπεία = Ελπίδα» και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει: α) Δωρεάν αξιολογήσεις από τις 12 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. β) Παραπομπή άμεσα σε δημόσιο νοσοκομείο, αν χρειάζεται, για έκδοση παραπεμπτικού σημειώματος, το οποίο θα δικαιολογεί τις θεραπείες του παιδιού από το ασφαλιστικό ταμείο. γ) Υλοποίηση των θεραπειών στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, με προκαθορισμένα ραντεβού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι θα εφαρμόζονται τύποι θεραπειών όπως, λογοθεραπεία, ειδικό μαθησιακό πρόγραμμα, ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, συμβουλευτική γονέων, ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων.
Θα προηγηθούν ομιλίες της επιστημονικής υπεύθυνης της ομάδας «Θεραπεία = Ελπίδα», Ειρήνης Κιάμου, παθολόγου λόγου και ομιλίας και συνεργάτιδας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού».
Δυνατότητα για ραντεβού δίνεται με κλήση στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης (27330 51242), ενώ περισσότερα για τη διεπιστημονική ομάδα «Θεραπεία = Ελπίδα» μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον δικτυακό της τόπο (www.therapeia) ή στο τηλ. 210 9956090.


NEWSLETTER