Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 20:54

995.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

995.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ενα ακόμα έργο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 994.900 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ένταξη του έργου υπογράφηκε προχθές το απόγευμα, από την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την εγκατάσταση σύγχρονων αντλιών θερμότητας, δηλαδή συστήματος παραγωγής νερού ψύξης - θέρμανσης, ενώ παράλληλα προτείνεται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κλιματιστικών μονάδων που καλύπτουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας «βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης άλλα δύο μεγάλα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ -το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες και το έργο της εγκατάστασης 4 συγκροτημάτων αντλιών θερμότητας».

 

Ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε με δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αυτή την πορεία και καθημερινά να αναζητάμε τρόπους και χρηματοδοτικά εργαλεία που μας επιτρέπουν να υλοποιούμε μεγάλα έργα αναβάθμισης. Δεν μας ταιριάζει η κακομοιριά και δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να εγκλωβιστούμε στη διαχείριση μιας μίζερης καθημερινότητας».