Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 19:45

Εκπαιδευτικό σεμινάριο της Διαβητολογικής Εταιρείας το Σάββατο στην Καλαμάτα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει αύριο Σάββατο η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και θα γίνονται με την προσέλευση στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου.

Οι ομιλίες και οι διαλέξεις θα πλαισιώνονται και με συζήτηση περιστατικών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα και αμφιλεγόμενα θέματα για το διαβήτη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9 - 9.30 το πρωί θα γίνουν οι εγγραφές.

9.30 - 9.35 το πρωί θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί και οι προσφωνήσεις και ο χαιρετισμός του προέδρου της ημερίδας και εκπροσώπου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Α. Σωτηρόπουλου.

9.35 - 10.30 το πρωί ακολουθεί κλινικό φροντιστήριο με συντονιστή τον Α. Σωτηρόπουλο και ομιλητές τους Α. Μαυρογιαννάκη που θα αναπτύξει το θέμα «Ταξινόμηση σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) - Διάγνωση ΣΔ και προδιαβήτη. Υπάρχει θέση για τη HbA1c;» και Ο. Αποστόλου με θέμα «Ο ρόλος του αυτοελέγχου στην παρακολούθηση του ασθενούς με ΣΔ: Ποιοι, πότε και πόσο συχνά;».

10.30 - 11.30 το πρωί ακολουθεί το δεύτερο κλινικό φροντιστήριο για το διαβητικό πόδι, με συντονιστή τον Λ. Λαναρά. Η Μ. Μπριστιάνου θα μιλήσει για την «Αγγειοπάθεια» και ο Α. Καμαράτος για την «Διαβητική Νευροπάθεια: Θεραπεία».

11.30 - 11.45 το πρωί διάλειμμα για καφέ.

11.45 το πρωί - 1.30 το μεσημέρι ακολουθεί το τρίτο κλινικό φροντιστήριο για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) και συντονιστή τον Σ. Παππά. Θα μιλήσουν οι Α. Μελιδώνης για την «Φαρμακευτική αγωγή για το ΣΔ: Ποια η θέση στο θεραπευτικό αλγόριθμο των νεότερων κατηγοριών. Αρχές εξατομίκευσης», Α. Σωτηρόπουλος για τις ενέσιμες θεραπείες για τον ασθενή με ΣΔ τύπου 2: GLP-1 RA ή βασική ινσουλίνη;» και Α. Κουτσοβασίλης για την «Εντατικοποίηση της θεραπείας με ινσουλίνη».

1.30 - 2.30 το μεσημέρι ακολουθεί το τέταρτο κλινικό φροντιστήριο για την αντιμετώπιση συννοσηροτήτων και πόσο πρέπει να μας επηρεάσουν οι αλλαγές στις οδηγίες των διεθνών οργανισμών, με συντονιστή τον Α. Μελιδώνη. Θα μιλήσουν οι Α. Ράπτης για την «Υπέρταση» και Μ. Νούτσου για την «Δυσλιπιδαιμία». 

2.30 - 3.30 το μεσημέρι διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα. ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ

3.30 το μεσημέρι - 5.30 το απόγευμα θα γίνει συζήτηση περιστατικών. Θα προεδρεύσουν οι Σ. Παππάς, Α. Μελιδώνης, Λ. Λαναράς και Α. Σωτηρόπουλος. Ο Α. Μαυρογιαννάκης θα αναπτύξει περιστατικά για τη διάγνωση και τη σωστή ταξινόμηση ΣΔ και προδιαβήτη. Οι Α. Παπαζαφειροπούλου και Α. Κουτσοβασίλης για την αντιμετώπιση της υπεργλυκαιμίας στο ΣΔ και οι Α. Ράπτης και Μ. Νούτσου θα αναπτύξουν περιστατικά υπέρτασης και δυσλιπιδαιμίας. 

5.30 - 6 το απόγευμα το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα κλείσει με τη δορυφορική διάλεξη (Servier Hellas), με θέμα «Η θέση της γλικλαζίδης στο θεραπευτικό αλγόριθμο». Θα προεδρεύσει ο Ι. Ιωαννίδης και ομιλητής θα είναι ο Α. Σωτηρόπουλος.