Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 18:55

Μηχανήματα αιμοκάθαρσης παρέδωσε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής

Γράφτηκε από την
Μηχανήματα αιμοκάθαρσης παρέδωσε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής

Πέντε σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης για τις ανάγκες της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», παρέδωσε σήμερα και τέθηκαν σε λειτουργία, αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

 

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία εκτός από τα μηχανήματα αυτά που αντικατέστησαν πεπαλαιωμένο εξοπλισμό της Μονάδας, το τελευταίο διάστημα έχει προσφέρει στο νοσοκομείο της Τρίπολης και άλλα είδη που αφορούν ιατρικές ρόμπες κλινοσκεπάσματα και αναλώσιμα υλικά, με το κόστος της συνολικής δωρεάς να φτάνει τα 129.000 δολάρια.

Στην τελετή παράδοσης των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, παρέστησαν εκ μέρους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής ο καθηγητής Παναγιώτης καραφωτιάς, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Ευαγγέλου και ο συγγραφέας Πέτρος Σαραντάκης, αλλά και η μεγάλη ευεργέτης του νοσοκομείου Γιαννούλα Γκουντάνη.

Ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε πως οι ομογενείς θα βρίσκονται στο πλευρό του Παναρκαδικού νοσοκομείου, γιατί το θεωρούν δικό τους και θα συνεχίσουν «να φροντίζουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, και να προσφέρουν σε ότι έχει ανάγκη, ενώ ο κ. Σαραντάκης, αφού υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία θα κάνει πάντα το χρέος της, πρότεινε την δημιουργία συλλόγου φίλων του Παναρκαδικού νοσοκομείου, ώστε μέσα από την δράση του να ενισχύεται το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Υπηρεσίας Βενετσάνος Πονηράκος ευχαρίστησε την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, για την δωρεά προς το νοσοκομείο και εξήρε το διαρκές ενδιαφέρον της Παναρκαδικής ομογένειας, που αποδεικνύεται όπως είπε εμπράκτως. Ιδιαίτερη δε, αναφορά έκανε για την μεγάλη δωρεά της Γιαννούλας Γκουντάνη, που δώρισε το αιμοδυναμικό εργαστήριο και στηρίζει με δωρεές συνεχώς το νοσοκομείο.

Επιπλέον στην τελετή παρευρέθη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κι αυτός ευχαρίστησε τους Ομογενείς και την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής για το αμείωτο ενδιαφέρον τους, ιδιαιτέρως εκθείασε την κα Γκουντάνη για την ανιδιοτελή προσφορά της, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι μέρος της περιουσίας της θα το διαθέσει στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι γνωρίζει τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και μηχανολογικό εξοπλισμό, που έχει ανάγκη το Παναρκαδικό νοσοκομείο και δήλωσε πως θα συμβάλει και η Περιφέρεια από το πρόγραμμά της ώστε να λυθούν κάποιες από αυτές τις ανάγκες, ενώ πρόσθεσε ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται και παραδίδεται η νέα μεγάλη πτέρυγα του Παναρκαδικού νοσοκομείου που θα στεγάσει την Ψυχιατρική κλινική.

Τέλος, ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής και του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, Δημήτρης Χρυσός, αναφερόμενος στις ανάγκες του Παναρκαδικού νοσοκομείου, που εξυπηρετεί όχι μόνο την Αρκαδία, αλλά ανταποκρίνεται σε ανάγκες όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόνισε πως απαιτείται άμεσα να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο ογκολόγος και ουρολόγος, για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER