Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 14:31

Αυξημένες δακοσυλλήψεις λόγω υγρασίας στην Τριφυλία 

Αυξημένες δακοσυλλήψεις λόγω υγρασίας στην Τριφυλία 

Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί στην περιοχή της Τριφυλίας όπου αυξημένες παραμένουν οι δακοσυλλήψεις που καταγράφονται από το δίκτυο παγίδων το οποίο έχει αναρτηθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. 

Τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και συνεχίζονται σε Κοπανάκι, Αετό, Γλυκορρίζι, Πολυθέα,  Μοναστήρι.

Αυτό που μας επισήμανε ο διευθυντής της υπηρεσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος είναι ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον δάκο, λόγω της αυξημένης υγρασίας, γι' αυτό και οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ειδικά στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών. Οι παραγωγοί, τόνισε, θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους - και ειδικά οι βιοκαλλιεργητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις παγίδες και άλλα προϊόντα που επιτρέπονται. Οπου γίνονται ψεκασμοί κάλυψης, θα πρέπει να γίνονται από δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι παρά τις αυξημένες δακοσυλλήψεις οι προσβολές παρατηρούνται μόνο σε περιπτώσεις με μικρή παραγωγή.

Κ.Μπ.